Weather Icon
Μυστικές Υπηρεσίες , Τουρκία 27 Δεκεμβρίου 2020

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Φρένο στην προξενική υπονόμευση!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Φρένο στην προξενική υπονόμευση!

Η ιστορία κατασκοπείας που βρίσκεται στην επικαιρότητα, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους δύο συντοπίτες μας μουσουλμάνους στή Ρόδο, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο δύο αλληλένδετα θέματα. Το ένα έχει να κάνει με την νομιμοφροσύνη του μειονοτικού στοιχείου έναντι της ελληνικής πολιτείας και το άλλο με την λειτουργία των διπλωματικών αποστολών της Τουρκίας στη χώρα μας.

Και τα δύο ζητήματα είναι περίπου ταμπού στην ελληνική κοινωνία (και στην τοπική, που την αφορούν άμεσα) και μόνον ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τα θέτει δημοσίως στις πραγματικές τους διαστάσεις. Οι συλληφθέντες δυστυχώς δεν αποτελούν κάποιαν εξαίρεση στο τουρκόφρον κομμάτι της μουσουλμανικής κοινωνίας. Όταν σχεδόν κανείς από τους πολιτικούς εκπροσώπους της μειονότητας δεν τολμάει να πει μια λέξη εκτός της τουρκικής γραμμής σε οποιοδήποτε θέμα, είναι λογικό να αναμένουμε και κάποιους στο παρασκήνιο να προβαίνουν και σε πιο …προωθημένες πράξεις. Η τακτική του στρουθοκαμηλισμού προφανώς σε τίποτε δεν ωφελεί την πλευρά μας, αντιθέτως δίνει θάρρος σε ακραία στοιχεία που βλέπουν το πεδίο ανοικτό.

Ελπίζουμε η περίπτωση της κατασκοπείας στη Ρόδο να σημάνει και μία αλλαγή στην ελληνική στάση έναντι όσων ευθυγραμμίζονται με την τουρκική επιθετικότητα.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό της λειτουργίας του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο αλλά όχι μόνον αυτού. Η προφυλάκιση των δύο συλληφθέντων δείχνει την βασιμότητα των κατηγοριών και την επάρκεια των στοιχείων.

Είναι λοιπόν δυνατόν όλη αυτή η δραστηριότητα του γραμματέα του Προξενείου να γινόταν εν αγνοία της υπηρεσίας και των προϊσταμένων του; Κι αν έτσι λειτουργεί ένα τουρκικό Προξενείο στη Δωδεκάνησο, τι συμβαίνει άραγε στην Κομοτηνή, όπου το ποσοστό του μουσουλμανικού στοιχείου είναι δεκαπλάσιο από της Ρόδου; Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό, καθότι έχει απαντηθεί πολλές φορές, τόσο από τα γεγονότα όσο και από ανθρώπους που διετέλεσαν υπουργοί Εξωτερικών της χώρας μας.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν καλούμε ως Έλληνες Θρακιώτες και πάλι την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί στις ενέργειες εκείνες που επιβάλλονται για το καρκίνωμα το οποίο κάνει ήδη μετάσταση στη Δωδεκάνησο: άμεσο ξήλωμα του Προξενείου Ρόδου και δραστικός περιορισμός του Προξενείου Κομοτηνής στο πλαίσιο που δικαιολογεί η υποτιθέμενη αποστολή του. Είμαστε πια στο μη παρέκει!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Παράταξη Πολιτῶν

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube