Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 22 Δεκεμβρίου 2020

SOHR: Η Τουρκία στέλνει περισσότερους μισθοφόρους τζιχαντιστές στη Λιβύη

SOHR: Η Τουρκία στέλνει περισσότερους μισθοφόρους τζιχαντιστές στη Λιβύη

Την Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να ξαναρχίσει να στέλνει μισθοφόρους στη Λιβύη, ενώ μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των μισθοφόρων τζιχαντιστών που έχει στείλει στη χώρα αυτή, ανέρχεται στους 18.000.

Το SOHR ανέφερε ότι από αυτούς συνολικά 10.750 επέστρεψαν μετά την ολοκλήρωση των συμβολαίων τους. Οι μισθοί τους κυμαίνονταν από 1.500 έως 4.000 ευρώ και αποζημίωση 10.000 ευρώ για τις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν σε μάχη.

Ανάμεσα στους μισθοφόρους υπήρχαν και 350 ανηλίκοι που προσλήφθηκαν από την ταξιαρχία Σουλτάν Μουράτ, η οποία μετρά 500 νεκρούς μέχρι τώρα.

Το Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε ότι εκτός από τους Σύρους, περίπου 2.500 Τυνήσιοι – πολλοί από τους οποίους συνδέονται με τζιχαντιστικές ομάδες – συγκαταλέγονται μεταξύ των μισθοφόρων που έστειλε η Άγκυρα.

Την περασμένη Τρίτη, ένα τουρκικό πλοίο αναχαιτίστηκε από τις ναυτικές δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην ανατολική Λιβύη.

Μετά την κατάληψη του πλοίου από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η επίθεση εναντίον τωντουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη θα έχει σοβαρές συνέπειες και αυτά τα στοιχεία (που επιτίθενται στα τουρκικά συμφέροντα) θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι». Επίσης, το Τ/ΥΠΕΞ προειδοποίησε για πιθανά αντίποινα και υποστήριξε ότι το πλοίο θα πρέπει να επιτρέψει να συνεχίσει το ταξίδι του στη δυτική Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να παρέμβει άμεσα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης τον Δεκέμβριο του 2019 υποστηρίζοντας την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Πηγή: libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube