Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος , Συρία 26 Δεκεμβρίου 2020

Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον ιρανικών στόχων στην Συρία (φωτό)

Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί εναντίον ιρανικών στόχων στην Συρία (φωτό)

Xωριανόπουλος Άγγελος

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου το Σάββατο το πρωί, με αναφορές που κάνουν λόγο αναφέροντας ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε μια συνοριακή πόλη υπό τον έλεγχο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF). Η τηλεόραση Al-Mayadeen ανέφερε ότι «μια βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια μιας ισραηλινής περιπολίας την αυγή σήμερα, στην κατεχόμενη πλευρά της συνοριακής πόλης Al-Adaisah».

Εν τω μεταξύ, η τηλεόραση Al-Jadeed ανέφερε ότι «Μια έκρηξη σημειώθηκε σήμερα ξημερώματα στα σύνορα του Λιβάνου στην κατεχόμενη πλευρά απέναντι από την πόλη Al-Adaisah – Marjayoun, με ισραηλινή περιπολία που διέσχισε τον τεχνικό φράχτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Al-Harj κάτω από την τοποθεσία του στρατιωτικού οικισμού Maskafam. ” Ανέφερε επίσης ότι «η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτική συσκευή και προκάλεσε θύματα μεταξύ των εχθρικών στρατιωτών». Το Al-Jadeed ανέφερε, πως ο ανταποκριτής «άκουσε τις κραυγές των στρατιωτών πριν φτάσουν τα ασθενοφόρα του εχθρού στην περιοχή, ενώ η περιπολία υποχώρησε σε έναν από τους στρατιωτικούς της χώρους».

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν το αποτέλεσμα των Ισραηλινών βομβαρδισμών

Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας κατηγόρησε για την αεροπορική επίθεση της Παρασκευής τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος ούτε επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε τους ισχυρισμούς. Δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τα επακόλουθα μιας αεροπορικής επίθεσης στο Masyaf της Συρίας έχουν αναρτηθεί στα κοινωνικά μέσα.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες «πριν και μετά» που μοιράστηκαν από μια ιδιωτική ισραηλινή εταιρεία πληροφοριών, τουλάχιστον τέσσερα κτίρια καταστράφηκαν στο Masyaf τις πρώτες ώρες της Παρασκευής. Οι εγκαταστάσεις φέρεται να εμπλέκονται στην ανάπτυξη όπλων και ήταν μέρος ενός εργοστασίου που κατασκευάζει «πυραυλοκινητήρες, πυραύλους και κεφαλές», ανέφερε η έκθεση.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αρνήθηκαν να σχολιάσουν την επίθεση. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, τα οποία ανέφεραν για πρώτη φορά την επίθεση, δήλωσαν ότι η αεροπορική άμυνα της χώρας ανταποκρίθηκε στην «ισραηλινή επιθετικότητα» στο Masyaf. Η έκθεση επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον στρατό της Συρίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η αεροπορική άμυνα του κατέρριψε τους περισσότερους από τους εισερχόμενους στόχους.

Οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν επίσης την παρουσία ύποπτων αεροσκαφών πάνω από τον ουρανό της πρωτεύουσας του Λιβάνου, τη Βηρυτό, υποδηλώνοντας ότι ήταν ισραηλινά αεροσκάφη. Η περιοχή Masyaf στην επαρχία Hama έχει σημαντική στρατιωτική σημασία για τη συριακή κυβέρνηση, δεδομένου ότι βρίσκεται εκεί στρατιωτική ακαδημία και κέντρο επιστημονικής έρευνας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube