Weather Icon

Ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον ισλαμιστών τρομοκρατών στη Λατάκεια

Ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον ισλαμιστών τρομοκρατών στη Λατάκεια

Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, τα πολεμικά αεροσκάφη των ρωσικών δυνάμεων πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων στα βόρεια της Λατάκειας, σε θέσεις ομάδων ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία. 

Ένα μεγάλο μέρος των αεροπορικών επιθέσεων στοχεύει στα περίχωρα της πόλης Kabani. Οι φωτογραφίες που μοίρασαν οι ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι ο καπνός από τους βομβαρδισμού υψώνεται από αρκετούς λόφους στην περιοχή της πόλης, όπου χτίστηκε ένα σύνθετο δίκτυο σηράγγων, τάφρων και οχυρώσεων τα τελευταία δύο χρόνια. Το Kabani είναι ένα γνωστό προπύργιο των ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα – Hay’at Tahrir al-Sham, τον Ισλαμικό Στρατό του Τουρκιστάν και Ajnad al-Kavkaz.

Το νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στο Kabani συνέπεσε με έντονο βομβαρδισμό του Συριακού Στρατού στην ύπαιθρο του νότιου Ιντλίμπ. Συριακά στρατεύματα στόχευσαν επίσης ένα όχημα τρομοκρατών στο δυτικό Ιντλίμπ με έναν αντιαρματικό πύραυλο.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος γύρος αεροπορικών και πυροβολισμών σε θέσεις τρομοκρατών στο νότιο τμήμα της ζώνης αποκλιμάκωσης του Idlib. Την περασμένη εβδομάδα, οι συριακές δυνάμεις και τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν πάνω από 100 επιθέσεις σε διαφορετικούς στόχους.

Πηγές από τις ομάδες των τρομοκρατών συμμάχων της Τουρκίας συνδέουν αυτές τις εξελίξεις με την πρόσφατη ανάπτυξη των δυνάμεων του Συριακού Στρατού στις πεδιάδες του Αλ-Γκαμπ, ισχυριζόμενοι ότι αυτό είναι μέρος των προετοιμασιών για μια επιθετική επιχείρηση εκεί.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύθηκαν αναφορές ότι μετά τις επιτυχείς περιπτώσεις στη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Τουρκία σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στη Συρία, στο βόρειο Ιράκ. Μέλη των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία, αποδείχτηκαν ως χρήσιμοι στην πρώτη γραμμή, με τα περισσότερα θύματα, καθώς οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις, το πυροβολικό και η αεροπορική δύναμη πλήττουν τους αντιπάλους τους. Αυτή τη φορά, οι Τούρκοι θα έχουν την… ευκαιρία να θυσιάσουν τη ζωή των ισλαμιστών τρομοκρατών στη μάχη ενάντια στο ΡΚΚ.

Πηγή: southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube