Weather Icon

Προκλητικός ο Ερντογάν έναντι της Ευρώπης: “Δεν μπορεί το ΕΔΑΔ να λάβει αποφάσεις, αντικαθιστώντας τα δικαστήριά μας”

Προκλητικός ο Ερντογάν έναντι της Ευρώπης: “Δεν μπορεί το ΕΔΑΔ να λάβει αποφάσεις, αντικαθιστώντας τα δικαστήριά μας”

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Σημειώνεται ότι στην αιτιολογημένη απόφασή του, το ΕΔΑΔ δήλωσε ότι οι λόγοι για την κράτηση του Ντεμιρτάς ήταν ανεπαρκείς.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του και αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΔΑΔ, είπε:

“Το ΕΔΑΔ δεν μπορεί να λάβει απόφαση αντικαθιστώντας τα δικαστήρια μας. Άλλωστε το ΕΔΑΔ έχει βγάλει απόφαση χωρίς να εξαντλήσει τα εγχώρια ένδικα μέσα. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση. Αντιβαίνει στην απόφαση που αφορά το Batasuna στην Ισπανία. Αυτή η τήρηση δύο μέτρων και δύο σταθμών, δηλώνει υποκρισία. Το ΕΔΑΔ πρέπει να γνωρίζει ότι με τις αποφάσεις του στηρίζει τον τρομοκράτη».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο Ντεμιρτάς ήταν ένοχος και τιμωρήθηκε όχι λόγω της πολιτικής ρητορικής του, αλλά επειδή δεν μπορούσε να αποστασιοποιηθεί από την τρομοκρατία. «Είναι ένοχος όχι λόγω της πολιτικής του ρητορικής, αλλά επειδή δεν πήρε αποστάσεις από τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Αυτό το άτομο είναι ο δολοφόνος εκείνων που πέθαναν στα γεγονότα της 8ης Οκτωβρίου*. Έι ΕΔΑΔ, αν δεν κατάλαβες, εμείς θα συνεχίσουμε να σου εξηγούμε».

*Είναι τα γεγονότα που ξέσπασαν τις 6-8 Οκτωβρίου 2014 σε διάφορες πόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, όταν ο Ερντογάν υποστήριζε ανοικτά την κατάληψη του Κομπάνι από τους συμμάχους του τρομοκράτες του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube