REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 15 Δεκεμβρίου 2020

Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Οι εξελίξεις στη Λιβύη πρέπει να έχουν την έγκριση της Άγκυρας

Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Οι εξελίξεις στη Λιβύη πρέπει να έχουν την έγκριση της Άγκυρας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν μέτρα στη Λιβύη χωρίς να τύχουν της έγκρισης της Τουρκίας ή μέτρα που θα είναι εναντίον της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίασε χθες το βράδυ για τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της αγοράς ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S400.

«Η ενεργή εξωτερική μας πολιτική κατέστησε αδύνατη τη λήψη μέτρων στη Συρία, τη Λιβύη, την ανατολική Μεσόγειο, τον Καύκασο, το Αφγανιστάν και το Ιράκ χωρίς την έγκριση της Τουρκίας ή μέτρα που θα είναι εναντίον της», ισχυρίστηκε.

Δήλωσε ότι η Άγκυρα «υποστήριζε τον διάλογο και θα συνεχίσει να το κάνει. Επιδιώκουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και επίσης να επιτύχουμε ειρήνη και δικαιοσύνη στην περιοζή», αναφερόμενος σε πεδία μάχης όπως η Συρία, η Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν και άλλα σημεία ταραχών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία και τον πρόεδρό της, Ismail Demir, καθώς και σε ορισμένα πρόσωπα, λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S400 από την Τουρκία. Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Άγκυρα να υποχωρήσει πριν επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Πηγή: libyareview.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube