Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 25 Δεκεμβρίου 2020

Πώς χαρακτήρισε ο Ερντογάν τον Πούτιν

Πώς χαρακτήρισε ο Ερντογάν τον Πούτιν
Την προσωπικότητα του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Παρασκευή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ειλικρινής άνθρωπος» που κρατάει τον λόγο του, τονίζοντας ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων.

Στις 17 Δεκεμβρίου, ο Πούτιν είπε ότι ο Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος που κρατά το λόγο του, αν και μερικές φορές έχουν διαφορετικές απόψεις για ορισμένα θέματα.

«Τα σχόλια του Πούτιν ισχύουν και για τον εαυτό του. Είναι ακριβώς το ίδιο από τότε που τον συνάντησα. Είναι ειλικρινής άνθρωπος, κρατάει τον λόγο του. Και η ανάπτυξη των σχέσεών μας δείχνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άλλο κράτος, με το οποίο έχουμε τέτοιους ισχυρούς δεσμούς, είναι εξαιρετικοί. Ελπίζω ότι το επίπεδο των σχέσεών μας θα διατηρηθεί και στο μέλλον. Εάν κοιτάξουμε το εμπορικό μας ισοζύγιο, θα δούμε ότι κινούμαστε αποφασιστικά προς τους στόχους μας» δήλωσε ο Ερντογάν.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν στενές σχέσεις και συνεργάζονται ενεργά σε διάφορους τομείς.

Σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ανήλθε σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 1,9% σε ετήσια βάση.

Στις 24 Νοεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ανήλθε σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, ενώ ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφτηκαν την Τουρκία την ίδια περίοδο είχε ξεπεράσει το 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube