REAL TIME |

Weather Icon
Απόψεις 3 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτικός λοιμός 2020

Πολιτικός λοιμός 2020

Το έτος 2020 μπορεί να χαρακτηρισθεί από πολλές απόψεις ως ένα έτος ιδιαίτερα έντονων και πρωτόγνωρων συνθηκών τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πολλά. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας από μια δήλωση του κυρίου Φίλη ο οποίος έκανε λόγο ‘’για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας’’ σχετικά με την προβολή συγκεκριμένου βίντεο της Βουλής για τον εορτασμό της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων.

Και ιδού αγαπητοί αναγνώστες η απορία: Από πότε ο πατριωτισμός, η εθνική συνείδηση και τα θρησκευτικά πιστεύω θεωρούνται προσβολή της Δημοκρατίας;

Ο Αριστοτέλης λοιπόν, έκανε λόγο για πέντε είδη Δημοκρατίας από τα οποία στο άριστο, υπέρτατη αρχή είναι ο λαός. Σαφώς η έκφραση ελεύθερης βούλησης και ιδεών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του πολιτεύματος  μας, όμως η κριτική σκέψη και η εφαρμογή των νόμων είναι κάτι που κατά τη γνώμη μου εκλείπει. Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λοιμός που πλήττει τη χώρα μας και για τον οποίο αντίδοτο δεν θα υπάρξει ποτέ.

Το δυσάρεστο είναι ότι οι εκλεγμένοι βουλευτές εκφράζουν τη μερίδα απόψεων συμπολιτών μας και αυτοί οι ίδιοι αποτελούν τους δημαγωγούς που κάνουν την εμφάνισή τους εκεί όπου οι νόμοι δεν αποτελούν την υπέρτατη αρχή. Όπως έγινε βέβαια και με τη στάση του κυβερνώντος κόμματος  με την επιφανειακή θέση που υιοθέτησε, ως ισχυρή τότε αντιπολίτευση, στη Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα επιδεικνύει αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού (για να μη ξεχνιόμαστε). Και οι ίδιοι φαίνεται ότι μετά το ‘’θάνατο’’ της Δημοκρατίας, έρχονται με ευγλωττία και πειθώ ως δημαγωγοί για να εξυπηρετήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα.

Το ζητούμενο είναι να μην εφησυχάζουμε αποδεχόμενοι δηλώσεις και πολιτικές εφαρμογές που βλάπτουν το εθνικό μας γίγνεσθαι. Και όπως είπε και ο Αριστοτέλης: Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ’ εν τω ευ το πολύ.

  • Μαρία Παπαδοπούλου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube