Weather Icon
ΗΠΑ 2 Δεκεμβρίου 2020

Πολιτική “ταφόπλακα” για Τραμπ: Ο δικός του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία εκλογικής απάτης

Πολιτική “ταφόπλακα” για Τραμπ: Ο δικός του υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία εκλογικής απάτης

Πολιτική “ταφοπλακα” στην απόπειρα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει με νομικά μέσα το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στη χώρα φαίνεται να βάζουν οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης (Γενικού Εισαγγελέα) της κυβέρνησής του, Ουίλιαμ Μπαρ, στο πρακτορείο Associated Press, ότι οι αρχές δεν βρήκαν καμία απόδειξη ότι συντελέστηκε εκλογική απάτη ή νοθεία.

“Mέχρι στιγμής, δεν έχουν διαπιστώσει απάτη σε βαθμό που να μπορεί να έχει επηρεάσει την έκβαση του αποτελέσματος των εκλογών”, ανέφερε ο Μπαρ.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος προεκλογικά είχε αναφερθεί επίσης σε “κινδύνους” τους οποίους κρύβει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου, στο ίδιο κλίμα με τις δηλώσεις Τραμπ, ανέφερε ότι τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας διεξήγαγαν έρευνα για περιπτώσεις απάτης, χωρίς ωστόσο να ανακαλύψουν σχετικά στοιχεία.

“Υπήρχε μια υποψία για συστηματική απάτη σχετικά με προγραμματισμένο μηχανών καταμέτρησης ώστε να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών”, είπε ο Μπαρ. “Τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφάλειας και Δικαιοσύνης ερεύνησαν την υπόθεση και, μέχρι στιγμής, δεν μπορέσαμε να θεμελιώσουμε έναν τέτοιον ισχυρισμό”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπιλ Μπαρ θεάθηκε στον Λευκό Οίκο και πολλοί σχολιαστές εικάζουν ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Την Κυριακή, ο Τραμπ κατηγόρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ομοσπονδιακή αστυνομία ότι δεν τον βοηθούν στην προσπάθειά του να αποδείξει τη νοθεία. “Αγνοούνται”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

“Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να χρησιμοποιείται το δικαστικό σύστημα ως εργαλείο για την επίλυση όλων των προβλημάτων και όταν οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με κάτι αναμένουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταφτάσει και θα ερευνήσει”, είπε ο Μπαρ στη συνέντευξή του.

Ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 μεγάλους εκλέκτορες (χρειάζεται 270), έναντι 232 για τον Τραμπ ενώ κέρδισε και τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 6,2 εκατομμυρίων.

Ο Τραμπ συνεχίζει να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη νοθεία. Οι καταγγελίες του ωστόσο έχουν απορριφθεί κατ’ επανάληψη από πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

capital.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube