REAL TIME |

Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Παιδεία 28 Δεκεμβρίου 2020

Περι τoυ σώματος αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων

Περι τoυ σώματος αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων

Περιστατικό 1

Γενική Συνέλευση Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
Προς το τέλος της συνεδρίασης, ως είθισται γίνεται διάλογος με τους φοιτητές. Μέλη συγκεκριμένης παράταξης, συνεπικουρούμενα από άγνωστα σε εμάς άτομα, απαιτούν να βγάλουμε ως Γενική Συνέλευση ένα ψήφισμα της αρεσκείας τους. Τα συνήθη αιτήματα της ομάδας αυτής, εκτός από τα τετριμένα (λεφτά για την Παδεία κλπ) είναι να μην διανοηθούμε να απορρίψουμε καμία μεταγραφή φοιτητή, να καταδικάσουμε τις Πρυτανικές Αρχές ειδικά εάν έχουν δώσει άδεια στην αστυνομία να παρέμβει οπουδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο και φυσικά να καταδικάσουμε την αστυνομική βία, αυθαιρεσία (συνήθως μετά από Πορείες όπου πέφτει ξύλο και δακρυγόνα). Στην άρνησή του σώματος να υπακούσει κυρίως λόγω του τρόπου που επιχειρήθηκε, αφού μας καθύβρισαν, μας κλείδωσαν μέσα στην αίθουσα απειλώντας μας ότι εάν δεν βγεί το ψήφισμα που μας υπαγόρευσαν δεν θα βγούμε από κει μέσα. Κάποιοι συνάδελφοί, επιχείρησαν να εξέλθουν της αίθουσας και προπηλακίστηκαν. Μετά από λίγο μας άφησαν να φύγουμε.

Περιστατικό 2

Ανάλογο του 1 με επίθεση στην γραμματεία μας και αρπαγή των πρακτικών της ΓΣ.

Περιστατικό 3

Τοποθέτηση βόμβας έξω από την είσοδο κτιρίου της Σχολής μας. Μετά μάθαμε ότι υπήρχε και δεύτερη σε άλλο κτίριο. Επενέβη η αντιτρομοκρατική και τις εξουδετέρωσε. Εν συνεχεία μάθαμε ότι ήταν ενεργές και πολύ επικίνδυνες. Πάντως να πούμε ότι τοποθετήθηκαν σε περίοδο αργίας.

Περιστατικό 4

Έφοδος ταγμάτων από την κατάληψη των χημικών (μία από τις πολλές καταλήψεις χώρων στο ΕΜΠ, η συγκεκριμένη φιλοξενεί αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές εκ των οποίων αρκετοί δεν είναι φοιτητές μας και ίσως ούτε καν φοιτητές) στο εστιατόριο της σχολής και αρπαγή όλου του φαγητού. Αυτό το περιστατικό είναι περιοδικό, με περίοδο τουλάχιστον διμήνου. Μάταια όσοι προσπαθούν να αντισταθούν, αγνοούνται στην καλύτερη περίπτωση εάν δεν απειλούνται και καθυβρίζονται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βλέμματα των αμήχανων υπαλλήλων του εστιατορίου ανάμεσα στην προσπάθειά τους να διαπραγματευτούν με τους αρπαγείς και στο φόβο του κλεισίματος του εστιατορίου μετά τις επανειλημμένες επιθέσεις.

Περιστατικό 5

Το κτίριο της έρευνας και της διοίκησης κάθε τόσο λεηλατείται και καταλαμβάνεται από τις ίδιες ομάδες. Παραμένει δε συχνά κλειστό αδυνατώντας να εξυπηρετήσει με υπαλλήλους σε καθεστώς φόβου.

Περιστατικά 6

Αναρίθμητες παραβιάσεις χώρων και κλοπές εξοπλισμού μεγάλης αξίας. Βανδαλισμοί χώρων εσωτερικά και εξωτερικά.
Τα παραπάνω είναι μόνο οι προσωπικές μου εμπειρίες. Σε όλα τα παραπάνω, κοινός παρανομαστής είναι η πλήρης αδυναμία της ακαδημαικής κοινότητας να προστατέψει τον εαυτό της.
Αυτά τα λέω γιατί καλό είναι στη συζήτηση που γίνεται για τη συγκρότηση ειδικού σώματος Πανεπιστημιακής φύλαξης – αστυνόμευσης (όπως θέλετε πέστε το), καλό είναι να ξέρουμε ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα και να μην λέμε γενικότητας και ανακρίβειες περί ακαδημαικής ελευθερίας όταν όντως αυτή βάλλεται αλλά όχι από εκεί που νομίζουμε!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube