Weather Icon
Κύπρος , ΟΗΕ , Τουρκία 16 Δεκεμβρίου 2020

Παράλογες απαιτήσεις Τσαβούσογλου σε απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό: “Θέλουμε ισότιμη κυριαρχία στην Κύπρο”

Παράλογες απαιτήσεις Τσαβούσογλου σε απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό: “Θέλουμε ισότιμη κυριαρχία στην Κύπρο”
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τους κακούς οιωνούς γύρω από τις όποιες εξελίξεις στο κυπριακό ενώ παραμένει άγνωστο κατά πόσο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με αυτές τις συνθήκες θα συγκαλέσει σύντομα την άτυπη πενταμερή διάσκεψη στο κυπριακό
Τη θέση της Τουρκίας ότι το ομοσπονδιακό μοντέλο λύσης στην Κύπρο δεν συζητείται πλέον, επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Cavusoglu στην Jane Lute απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου ΥΠΕΞ στο twitter, η οποία πλαισιώνεται από φωτογραφία κατά τη συνάντησή τους, η Τουρκία προωθεί πλέον τη λύση των δύο κρατών με βάση την ισότιμη κυριαρχία, καθώς αυτό επιβάλλουν οι πραγματικότητες στο νησί.
Screenshot.png
Πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρει στο tweet του ότι προκειμένου να πάμε σε νέα διαπραγματευτική διαδικασία θα πρέπει να υπάρξει κοινό έδαφος.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τους κακούς οιωνούς γύρω από τις όποιες εξελίξεις στο κυπριακό ενώ παραμένει άγνωστο κατά πόσο ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με αυτές τις συνθήκες θα συγκαλέσει σύντομα την άτυπη πενταμερή διάσκεψη στο κυπριακό.
Η Lute δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη Λευκωσία για δεύτερο γύρο επαφών.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube