REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Σαουδική Αραβία 14 Δεκεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των F-15SA στη Σαουδική Αραβία

Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των F-15SA στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία παρέλαβε το τελευταίο από τα 84 μαχητικά αεροσκάφη F-15SA, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος FMS (Foreign Military Sales) του 2010 με συνολικό κόστος $ 29 δισεκατομμύρια (περιλαμβάνει και την αναβάθμιση 70 F-15S στο επίπεδο F-15SA, υποστήριξη και όπλα).

Το F-15SA είναι μια βελτιωμένη έκδοση του F-15S. Το F-15SA ενσωματώνει, μεταξύ άλλων, ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, νέο σύστημα ελέγχου πτήσης fly-by-wire, υπέρυθρο σύστημα έρευνας και ανίχνευσης στόχων (IRST : Infra-Red Search-and-Track), ραντάρ τεχνολογίας AESA (Active Electronically Scanned Array), νέες οθόνες και σύστημα απεικόνισης επί κάσκας JHMCS (Joint Helmet Mounted Cueing Systems).

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια του σαουδαραβικού προγράμματος είναι ότι οι πτέρυγες, οι οποίες αφαιρεθήκαν από τα F-15S, κατά την αναβάθμιση τους, θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των αμερικανικών F-15E Strike Eagle μέχρι το 2040.

defencereview.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube