Weather Icon

Οι κάτοικοι της πόλης Αΐν Ισά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη γη τους

Οι κάτοικοι της πόλης Αΐν Ισά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη γη τους

Ενώ οι επιθέσεις εναντίον της Αΐν Ισά συνεχίζονται, οι κάτοικοι επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τα εδάφη τους και διαμαρτυρήθηκαν για τα τουρκικά και τα ρωσικά κράτη, καθώς και για το καθεστώς της Δαμασκού.

Οι επιθέσεις εναντίον της Αΐν Ισά συνεχίζονται, με βομβαρδισμούς σε άμαχους οικισμούς. Επιπλέον, υπάρχει το πρόβλημα από συσκευές και βόμβες που δεν εξερράγησαν. Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν όταν ένα αντικείμενο το οποίο πλησίασαν εξερράγη. Το Σάββατο το βράδυ ένα βλήμα πυροβολικού χτύπησε ξανά τους κατοικημένους οικισμούς.

Ένας από τους κατοίκους δήλωσε: «Βομβαρδίζουν τους οικισμούς μας. Υπάρχουν πολλοί κάτοικοι και παιδιά. Δεν υπάρχει στρατιωτικό προσωπικό εδώ. Είμαστε όλοι απλοί πολίτες. Αυτή είναι η χώρα μας, η γη μας. Πού θα πάμε αυτόν τον χειμώνα, μέσα στο κρύο; Γιατί ήρθε εδώ η Ρωσία, τι δουλειά έχει στη γη μας; “

Ο κάτοικος πρόσθεσε: «Η Ρωσία ήρθε στην περιοχή μας για να μας αναγκάσει να μεταναστεύσουμε ή για να μας προδώσει; Υποτίθεται ότι ήρθε να προστατεύσει αυτά τα μέρη, αλλά αυτό δεν ισχύει. Στις συγκρούσεις σήμερα το πρωί, οι σφαίρες έφτασαν στα σπίτια μας. Εμείς και τα παιδιά μας δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Όλα αυτά οφείλονται στη συμμαχία των Ρώσων. “

Αν πεθάνουμε, θα πεθάνουμε στη γη μας

Μια κάτοικος που είναι και μητέρα, δήλωσε: “Τι θέλει ο Ερντογάν από εμάς; Αυτά τα μέρη είναι η πατρίδα μας. Δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ. Ανεξάρτητα από το πόσο μας επιτίθενται, δεν θα φύγουμε από τη χώρα μας. Έχουμε ήδη ψηλώσει μεγάλο τίμημα. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε και ακόμη μεγαλύτερο. Αν πεθάνουμε, θα πεθάνουμε στη γη μας. Η παρουσία των Ρώσων δεν βοηθά. Κάνουν συμμαχίες στα εδάφη μας. Χύσαμε το αίμα μας σε αυτά τα εδάφη, δεν θα τα εγκαταλείψουμε. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο και εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας με υγιή τρόπο. Οι Ρώσοι και το καθεστώς πρέπει να φύγουν από εδώ. Οι Ρώσοι κάνουν συμμαχίες με τους Τούρκους. Είμαι μητέρα, έδωσα τα τρία μου παιδιά, αν είναι απαραίτητο, θα τα δώσω ξανά. Είμαι γυναίκα, δεν θα φύγουμε ποτέ από αυτήν τη γη, το κόστος που έχει πληρώσει ο λαός μας, μας έδωσε αυτήν την κληρονομιά και δεν θα την εγκαταλείψουμε. Εάν χρειαστεί, θα πάρω και εγώ τα όπλα.”

Πηγή: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube