Weather Icon
Λιβύη 6 Δεκεμβρίου 2020

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ επιτέθηκαν σε θέσεις του στρατού του Σαράζ, στην ΝΔ Λιβύη

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ επιτέθηκαν σε θέσεις του στρατού του Σαράζ, στην ΝΔ Λιβύη

Ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες για μεταφορά μισθοφόρων τζιχαντιστών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου είχαν μεταφερθεί από την Τουρκία, στη Λιβύη, οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ πραγματοποίησαν επίθεση στην περιοχή UBARI, όπου υπάρχουν σημαντικές πετρελαϊκές εγκατατάσεις που ελέγχονται από τον Σαράζ.

Σύμφωνα με επιτόπιες πηγές, οι δυνάμεις του Χαφτάρ σήμερα τις πρωινές ώρες, παραγματοποίησαν επίθεση και κατέλαβαν στρατόπεδο των δυνάμεων του Σαράζ καθώς και την πόλη UBARI.

Τις μεταμεσημβρινές ώρες οι δυνάμεις του Σαράζ πραγματοποίησαν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν και το στρατόπεδο και την πόλη.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της στη Λιβύη και δια της θαλάσσης και δια του αέρος, με προσγειώσεις μεταφορικών αεροσκαφών στην βάση Αλ Βατίγια.

Ακολουθεί χάρτης καταστάσεως της Λιβύης, της 5ης Δεκεμβρίου 2020, στον οποίον φυσικά δεν υπάρχουν στοιχεία για τις σημερινές επιχειρήσεις.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube