Weather Icon
Λιβύη 7 Δεκεμβρίου 2020

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακατέλαβαν στρατόπεδο στην πόλη Ubari, στην ΝΔ Λιβύη

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ ανακατέλαβαν στρατόπεδο στην πόλη Ubari, στην ΝΔ Λιβύη

Χθες αναφερθήκαμε στην αιφνιδιαστική επιχείρηση κατάληψης από τις δυνάμεις του Χαφτάρ (LNA), στρατοπέδου κοντά στην πόλη Ubari, στη ΝΔ Λιβύη, που ήλεγχαν δυνάμεις του Σάραζ. Επίσης, αναφέραμε ότι την ίδια ημέρα, οι δυνάμεις του Σαράζ έκαναν αντεπίθεση και ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης. 

Σήμερα, όπως μεταδίδει το libyareview, οι δυνάμεις του LNA πραγματοποίησαν εκ νέου επίθεση και ανακατέλαβαν το στρατόπεδο, το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για τον έλεγχο πολύ σημαντικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο νότο της χώρας.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατάφερε να καταλάβει το στρατιωτικό στρατόπεδο Al-Maghawir την Κυριακή. Το στρατόπεδο χτίστηκε από πολιτοφυλακές που συνδέονται με την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και βρίσκεται στη νότια περιοχή της Λιβύης του Ουμπάρι.

Διοικητής του στρατοπέδου ήταν ο Ali Kana, ο οποίος είναι και ο διοικητής των πολιτοφυλακών του GNA στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμεις του LNA έδωσαν στις πολιτοφυλακές του καταυλισμού την ευκαιρία να παραδοθούν μετά από συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο Al-Maghawir έχει στρατηγική σημασία για τις πολιτοφυλακές που συνδέονται με το GNA, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για επιθέσεις στα πετρελαϊκά πεδία της νότιας Λιβύης.

Η Λιβύη έχει καταστραφεί από τη βία μεταξύ ανταγωνιστικών δυνάμεων, πολιτοφυλακών και εξτρεμιστών, μετά την ανατροπή και τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Η σύγκρουση τώρα συνεχίζεται για τον έλεγχο της χώρας κυρίως μεταξύ του GNA, που έχει έδρα την Τρίπολη και του LNA, επικεφαλής του οποίου είναι ο στρατάρχης Khalifa Haftar.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube