Weather Icon
Λιβύη , Ρωσία , Τουρκία 30 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τσαβούσογλου ομολογεί ότι η Τουρκία de facto έχει καταλάβει στρατιωτικά τη Λιβύη

Ο Τσαβούσογλου ομολογεί ότι η Τουρκία de facto έχει καταλάβει στρατιωτικά τη Λιβύη

Αλαζονικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, από ρωσικό έδαφος και ενώπιον του Λαβρόφ: Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να μας ζητήσει να φύγουμε από τη Λιβύη

Την Τρίτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι καμία χώρα ή πρόσωπο δεν έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την Τουρκία να φύγει από τη Λιβύη, ισχυριζόμενη ότι η Άγκυρα έχει νόμιμους λόγους να είναι εκεί.

Σύμφωνα με το libyareview, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τσάβουσογλου είπε ότι συζήτησαν διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, την κρίση της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τη σύγκρουση στη Συρία.

Ο Τσάβουσογλου ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θέλει να επιτύχει ειρήνη στη Λιβύη, αλλά ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) δεν είναι ανοιχτός σε αυτήν την επιλογή.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Τούρκος υπουργός είπε: «Η υποστήριξη της Τουρκίας προς την κυβέρνηση της Λιβύης εξισορρόπησε την κατάσταση επί τόπου και έδειξε ότι ο πόλεμος ήταν αδιέξοδος. Οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν πλέον ενταχθεί σε μια συνεχιζόμενη πολιτική διαδικασία».

Ο Τσάβουσογλου δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει να κερδίσει στη Λιβύη, αλλά βοηθά στην επίτευξη της εθνικής ενότητας και στην εγκαθίδρυση διαλόγου μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών. Τόνισε επίσης ότι η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην ενθάρρυνση των λιβυκών κομμάτων να καταλήξουν σε μια ειρηνική διευθέτηση.

Ο Λαβρόφ από την πλευρά του είπε ότι η Μόσχα ήταν σε επαφή με όλα τα κόμματα στη Λιβύη και παρείχε κάθε είδους υποστήριξη για μια πολιτική λύση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube