REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Τουρκία 30 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τσαβούσογλου επιτίθεται στη Γαλλία

Ο Τσαβούσογλου επιτίθεται στη Γαλλία

REUTERS/Ints Kalnins

Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή σε δηλώσεις και πράξεις της Γαλλίας εναντίον της, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όμως πρόσθεσε πως πρεσβευτές των δύο χωρών εργάζονται για να εξομαλύνουν τις σχέσεις.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου τόνισε επίσης πως η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει βήματα για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελπίζει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πράξει το ίδιο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν αρχίσει συνομιλίες για να σχηματίσουν μια κοινή ομάδα εργασίας σχετικά με την αγορά εκ μέρους της Τουρκίας ρωσικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων S-400 και με τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν εξαιτίας της αγοράς αυτής.

Ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε στη συνέντευξη πως η ομάδα εργασίας δεν έχει ακόμη σχηματισθεί, όμως οι συνομιλίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων έχουν αρχίσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube