Weather Icon
Μυστικές Υπηρεσίες , Τουρκία 19 Δεκεμβρίου 2020

Ο «Σκοτεινός Νουρί» και το θησαυροφυλάκιο του Ερντογάν

Ο «Σκοτεινός Νουρί» και το θησαυροφυλάκιο του Ερντογάν
Ο Nouri Gokhan Bozkir ή ο «Σκοτεινός Νουρί» όπως είναι σήμερα

Πώς στήθηκε το κύκλωμα εμπορίας όπλων και λαθρεμπορίου πετρελαίου στο Ιράκ και τη Συρία – Οι κρυφές κάμερες στα «χαμάμ της νομενκλατούρας». Όταν ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» γίνεται ο εφιάλτης του Σουλτάνου της Τουρκίας.

Ο «Σκοτεινός» Nouri Gokhan Bozkir, το σκάνδαλο «Επιχείρηση Σάουνα», το βιβλίο με τις αποκαλύψεις επιφανών Τζιχαντιστών του ISIS και τι φοβάται ο Ερντογάν
Ήταν αρχές καλοκαιριού του 1996 όταν ολοκληρώνονταν τα μαθήματα και οι ειδικές εκπαιδεύσεις στο τέταρτο έτος της Σχολής Ευελπίδων της Τουρκίας. Μαζί με το πτυχίο ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός ανθυπολοχαγός έπαιρνε, ως είθισται, και το φύλο πορείας του. Ο «δρόμος» που θα ακολουθούσε είχε ήδη χαραχθεί. Λίγες εβδομάδες μετά τον βρίσκουμε σε στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού στρατού. Η ειδική εκπαίδευσή του τον οδηγεί στον μικρό κόσμο της ΜΑΚ. Πρόκειται για τους επίλεκτους των επίλεκτων. Εκεί τα ίχνη του χάνονται. Προφανώς υπηρετεί σε διάφορες μονάδες στη Νοτιοανατολική Τουρκία για να «ψηθεί».

Τα χρόνια περνούν. Το 2003 ο ισλαμιστής Δήμαρχος Άγκυρας αποφασίζει να κλείσει όλους τους οίκους ανοχής της πρωτεύουσας. Αμέσως, σαν μανιτάρια μετά από έντονη φθινοπωρινή βροχόπτωση, ξεφυτρώνουν στην Άγκυρα διάφορες εγκαταστάσεις σάουνας. Θα καταγραφούν 300 τέτοια κέντρα «ξεκούρασης» και «χαλάρωσης». Τα κέντρα αυτά είναι «φυτεμένα» με κάμερες οι οποίες καταγράφουν τις προσωπικές στιγμές ανώτερων και ανώτατων αξιωματούχων του Κράτους και του Στρατού. Αυτά τα «ιδιαίτερα» στιγμιότυπα αρχειοθετούνται. Οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας ακολουθούν κατά γράμμα την γνωστή ρήση «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Το μαγνητοσκοπημένο υλικό χρησιμοποιείται από μία ιδιότυπη μαφία για εκβιασμούς. Ιδιότυπη διότι μέσα στην ομάδα διαχείρισης αυτής της «Τράπεζας Πληροφοριών» διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ο νεαρός λοχαγός πια των Ειδικών Δυνάμεων. Τότε αρχίζουμε να καταγράφουμε το όνομά του. Nouri Gokhan Bozkir.

Μία ιερόδουλη, η οποία προφανώς τα έχει δει όλα, αποφασίζει να καρφώσει το κύκλωμα. Είμαστε περίπου στο 2006. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γεμίζουν από δημοσιεύματα γύρω από το περιβόητο σκάνδαλο «Operasyon Sauna». Λίγο αργότερα το κατηγορητήριο κατά στελεχών του Βαθέως Κράτους που αφορά στην υπόθεση «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν», υποθέσεις που έχουν ενορχηστρωθεί από τους ισλαμιστές του Ερντογάν για να χτυπήσουν την καρδιά του Κεμαλισμού στο στράτευμα, όλη αυτή η ίντριγκα βασίζεται και στα μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από τα SPA της αμαρτίας στην Άγκυρα. Η ιερόδουλη λοιπόν και οι αποκαλύψεις της είναι απλώς η αρχή. Το πουλόβερ αρχίζει να ξετυλίγεται. Η ελίτ του τουρκικού βαθέως κράτους είναι «αιχμάλωτη» των ισλαμιστών.

Ο καιρός περνά και ο Ερντογάν ισχυροποιείται. Είμαστε πια στο 2012 όταν ξεσπά η περιπέτεια της Συρίας. Κάποιοι κινητοποιούνται για να ρίξουν το καθεστώς της Δαμασκού και να εξοντώσουν τη δυναστεία των Άσαντ. Ως «άλλοθι» για όλες τις δουλειές χρησιμοποιείται μία αμφιλεγόμενη στρατιωτική οντότητα, ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», όρος που περιγράφει πάρα πολλά αλλά και τίποτε. Αυτή η δομή χρησιμοποιήθηκε ως προορισμός διοχέτευσης οπλισμού (παντός είδους και βεληνεκούς) προκειμένου να ισχυροποιηθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις που μάχονταν τον Άσαντ και τους ρώσους συμμάχους του. Υποτίθεται πως για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που έστελνε το Κατάρ. Βασικός παραλήπτης και διαχειριστής αυτού του πακτωλού δολαρίων από το Κατάρ ήταν ένας πρώην ανθυπολοχαγός των ειδικών δυνάμεων, ένας «επίλεκτος» των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος συμμετείχε στην παγίδευση στελεχών του κράτους και του στρατού μέσω των αμαρτωλών χαμάμ και τις φυτεμένες κάμερες. Ο Νουρί. 

 

Για τη συνέχεια AthensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube