Weather Icon

Ο Οτσαλάν είναι ένας πολίτης της Ρώμης

Ο Οτσαλάν είναι ένας πολίτης της Ρώμης
Η ιταλική επιτροπή «Freedom for Öcalan» παρουσίασε τις δραστηριότητές της μέχρι σήμερα και τα αιτήματά της σε συνέντευξη τύπου στη Ρώμη.

Η Επιτροπή «Freedom for Öcalan» (Ελευθερία για τον Οτσαλάν), που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο σε συνέδριο της Μπολόνια, παρουσίασε το έργο της μέχρι σήμερα, και πρόβαλε τις απαιτήσεις της σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη.

Η επιτροπή ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Rete Kurdistan, ενός δικτύου σε όλη την Ιταλία που λειτουργεί με σκοπό την αλληλεγγύη προς το κουρδικό κίνημα ελευθερίας, από διανοούμενους, καλλιτέχνες, και τους δικηγόρους του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Έκτοτε, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και συγκεντρώθηκαν υπογραφές υποστήριξης από 550 διακεκριμένες προσωπικότητες.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν οι Amedeo Ciaccheri (Δήμαρχος της Ρώμης VIII), Giovanni Russo Spena (Εκπρόσωπος της Επιτροπής «Ελευθερία για τον Οτσαλάν»), Yilmaz Orkan (Κουρδικό Γραφείο Ενημέρωσης στην Ιταλία), Arturo Salerni και Luigi Saracani (δικηγόροι του Οτσαλάν), ενώ συμμετείχε η Cesare Antetomaso (Δημοκρατική Ένωση Δικηγόρων), η δικηγόρος Simonetta Crisci, η Luisa Morgantini (πρώην ευρωβουλευτής), η Simona Maggiorelli (διευθυντής του περιοδικού Αριστερά) και η Luciana Catelliana (πρώην βουλευτής και αρθρογράφος του Il Manifesto).

Η συνέντευξη τύπου υπενθύμισε ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο στην Ιταλία το 1999 και ότι το αίτημά του για άσυλο είχε αναγνωριστεί: “Ο κ. Οτσαλάν είναι πολίτης της Ρώμης. Βρίσκεται σε απομόνωση για πάνω από είκοσι χρόνια και τώρα είναι άνω των εβδομήντα ετών. Η απομόνωσή του έχει επίσης καταγγελθεί από την Επιτροπή Πρόληψης των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης. ”

Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν περαιτέρω συνομιλίες στην Ιταλία σε κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό επίπεδο. Έχουν υποβληθεί επίσημα αιτήματα για διαβούλευση με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Προεδρία της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου, και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube