Weather Icon
Αίγυπτος , Κύπρος 3 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Πάφου αναβαθμίζει την πόλη – Αεροπορική σύνδεση με Αίγυπτο

Ο Δήμαρχος Πάφου αναβαθμίζει την πόλη – Αεροπορική σύνδεση με Αίγυπτο

Φαίδωνος: Σύντομα θα έχουμε καλά νέα για αεροπορική σύνδεση με Αίγυπτο

Ντόρα Χριστοδούλου   

Υπομονή για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα προτρέπει άπαντες να κάνουν ο Δήμαρχος Πάφου στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Πάφου-Αιγύπτου. Σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα του «Φ» περί «παγώματος» των επαφών για την αεροπορική και ακτοπλοική σύνδεση της Πάφου με την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο λόγω των συνεπειών της πανδημίας, ο Φαίδωνας Φαίδωνος άφησε να νοηθεί ότι ειδικά το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης ενδέχεται να είναι πολύ πιο προχωρημένο από όσο πιστεύουν πολλοί.

«Υπομονή κάποιες μέρες ακόμη και σύντομα θα έχουμε καλά νέα», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του Δημάρχου Πάφου.

Το ενδεχόμενο της σύνδεσης της Πάφου με την Αίγυπτο τέθηκε προπαρασκευαστικά στο τραπέζι κατά τις επαφές φορέων των δύο πλευρών εντός του 2019 και οι φορείς της Πάφου αναμένουν να δουν κατά πόσο θα επιτρέψουν οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε λόγω πανδημίας, να τεθεί στο τραπέζι για να προωθηθεί το 2021.

Οι φορείς Κύπρου και Αιγύπτου εργάζονται στο θέμα της νηολόγησης κρουαζιερόπλοιων από την Αίγυπτο προς την Κύπρο, σε πρώτο στάδιο κατά τις καλοκαιρινές περιόδους για τουριστικούς σκοπούς και εν συνεχεία σε μόνιμη βάση. Αν και οι δύο πλευρές δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες, πιθανότατα τα κρουαζιερόπλοια από την Αίγυπτο θα δένουν σε πρώτη φάση στο λιμάνι Λεμεσού που έχει τις αναγκαίες υποδομές υποδοχής και όχι στην Κάτω Πάφο που ως γνωστό τα πάντα εξαρτώνται από τις καιρικές και θαλάσσιες συνθήκες.

Στο θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Πάφου-Αλεξάνδρειας, από την άλλη, οι επαφές είναι σαφώς πιο προχωρημένες, με την εμπλοκή και σε αυτές και των δημοτικών αρχών των δύο πόλεων, εκτός των επίσημων κρατικών αρχών.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube