Weather Icon
Πυρηνικά Όπλα , Ρωσία 17 Δεκεμβρίου 2020

Ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat μπαίνει το 2022 στην οπλική «φαρέτρα» της Ρωσίας

Ο διηπειρωτικός πύραυλος Sarmat μπαίνει το 2022 στην οπλική «φαρέτρα» της Ρωσίας
Εντός του 2022 θα γίνει η ένταξη του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmart στο οπλοστάσιο των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας.

Μέσα στο έτος 2022 αναμένεται να εισέλθει και επισήμως στο οπλοστάσιο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat.

Αν και τον Φεβρουάριο ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβορούτσκο είχε δηλώσει πως ο Sarmat θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον στρατό της χώρας το 2021, ο διοικητής των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας (SMF) Σεργκέι Καρακάγιεφ διευκρίνισε πως ο πύραυλος θα εισέλθει σε υπηρεσία μέσα στο 2022.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Krasnaya Zvezda» ο Καρακάγιεφ «προς το παρόν, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να προετοιμάζονται για κρατικές δοκιμαστικές πτήσεις του πυραυλικού συστήματος Sarmat. Ήδη σήμερα, έχουν ξεκινήσει εργασίες στον σχηματισμό πυραύλων Uzhur για την προετοιμασία της μεραρχίας για επανεξοπλισμό. Η ημερομηνία για έναρξη υπηρεσίας έχει προγραμματιστεί για το 2022», αναφερόμενος στην επικείμενη γιορτή της Ημέρας SMF στις 17 Δεκεμβρίου.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube