REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 16 Δεκεμβρίου 2020

Μέρκελ: Σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας

Μέρκελ: Σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας

Για «σειρά προκλητικών ενεργειών» της Τουρκίας στη Μεσόγειο, οι οποίες πλήττουν κυρίως την Ελλάδα και την Κύπρο, έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι αυτές οι ενέργειες ανάγκασαν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να προχωρήσει σε επιπλέον καταχωρίσεις στον κατάλογο κυρώσεων. 

Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μιλήσαμε εκτενώς για τις σχέσεις με την Τουρκία» σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη διάρκεια της «Ώρας των Ερωτήσεων» της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Όπως είπε, υπάρχουν τομείς -όπως το μεταναστευτικό- όπου η Ε.Ε. επιθυμεί συνεργασία, ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι «υπάρχει μια σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στη νότια Μεσόγειο, από τις οποίες πλήττονται κυρίως η Ελλάδα και η Κύπρος και για αυτό αποφασίσαμε επιπλέον καταχωρίσεις στον κατάλογο», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

Την Τρίτη, ο κ. Μισέλ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο κατόπιν αιτήματος της Άγκυρας, όπως ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο κ. Μισέλ ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε την ανάγκη για διαρκή και σε βάθος αποκλιμάκωση, καθώς και για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. 

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να ανοίξει «μια νέα σελίδα» με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube