Weather Icon

Καραγιλάν: Οι Κούρδοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμική στη Μ. Ανατολή

Καραγιλάν: Οι Κούρδοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη δυναμική στη Μ. Ανατολή

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι «σήμερα οι Κούρδοι είναι από τις πιο ισχυρές και αποφασιστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή».

Ο Μουράτ Καραγιλάν είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του PKK και ένας από τους ηγέτες του Κουρδικού Κινήματος ελευθερίας. Σε μια ειδική εκπομπή στο Stêrk TV με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση του PKK, ο Karayilan ανέλυσε την τρέχουσα θέση της Τουρκίας στο περιφερειακό και γεωπολιτικό πλαίσιο και έκανε μία ανασκόπηση των τελευταίων 42 χρόνων αγώνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

«Ο Κουρδικός λαός ήταν, συμβολικά στο νεκροκρέβατό του, αλλά ξαναζωντάνευσε και κατέστη μια πραγματική δύναμη», δήλωσε ο Καραγιλάν, κοιτάζοντας πίσω στην εποχή πριν από το PKK και συνέχισε: «Σήμερα οι Κούρδοι είναι από τις πιο ισχυρές και αποφασιστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή. Ο εχθρός ήθελε να αφομοιώσει και να καταστρέψει τον κουρδικό λαό. Για να γίνει το επιτύχει αυτό, έπρεπε να εδραιώσει την οπισθοδρόμησή του. Ωστόσο, συνέβη το αντίθετο. Σήμερα το Κουρδιστάν είναι το κέντρο του αγώνα για πρόοδο, ελευθερία και δημοκρατία. Η γενοκτονική αποικιακή πολιτική απέναντι στο Κουρδιστάν απέτυχε. Ως έθνος αγωνιστήκαμε για την ύπαρξή μας και σταματήσαμε τον αφανισμό και την αφομοίωση. Με τον αγώνα του PKK, η κουρδική ύπαρξη διασφαλίστηκε και κατέστη πιο συγκεκριμένη. Αναπτύχθηκε μια θεωρία για την Κουρδικής κοινωνία, γνώση και προοπτική, η οποία προκάλεσε μια αναγέννηση στο Κουρδιστάν και άλλαξε ριζικά την Κουρδική κοινωνία. Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Ήρθε επιτέλους η ώρα της ελευθερίας. ”

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube