Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) 8 Δεκεμβρίου 2020

Η “τουρκική ‘δωρεά” στο νοσοκομείο Ξάνθης και η μυωπία δημάρχων και πολιτικών

Η “τουρκική ‘δωρεά” στο νοσοκομείο Ξάνθης και η μυωπία δημάρχων και πολιτικών

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου

Ποιο ελληνικό κράτος, ποιος υπουργός Εξωτερικών και ποιος υπουργός Υγείας… Τα πήρε και όλα και τα σήκωσε ο ”τυφώνας” DEB, το ”τουρκικό” (όπως αυτοπροβάλλεται) κόμμα της Θράκης (γνωστό ως ΚΙΕΦ, Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας), που αντί πινακίου φακής (62.000 ευρώ) έγινε… δωρητής κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου στο Νοσοκομείου Ξάνθης, οιονεί μέτοχος δηλαδή, ως ευεργέτης.

Κι αυτό μετά από πρόταση του παθολόγου γιατρού της μουσουλμανικής μειονότητας Χουσεΐν Μπαλτατζή (παρ’ ολίγον υποψήφιου με το ΚΙΝΑΛ λόγω φιλίας με τον Νίκο Παπανδρέου), προέδρου του ”Συνδέσμου Επιστημόνων Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD), όπως αυτοαποκαλείται ο εν λόγω σύλλογος.

Μια πρόταση που στην αρχή δεν έγινε αποδεκτή από την νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα Ραφαέλα και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Κώστα Τριανταφυλλίδη και Δημήτρη Φελεκίδη για τον λόγο ότι εξέλαβαν άπαντες, δικαιολογημένα, την ”δωρεά” ως ένα ακόμα παιχνίδι από αυτά που συνηθίζει να παίζει με την ελληνική διοίκηση Θράκης το κρυπτόμενο πίσω από ”τουρκικές” ενώσεις Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Αλλά, Φευ!.. Δεν είχαν υπολογίσει, ως φαίνεται, τους Έλληνες ”διαμεσολαβητές”, οι οποίοι – εκλέχτηκαν μεν δήμαρχοι κι αντιδήμαρχοι με τη σημαία της πατρίδας τους (Μανώλης Τσέπελης, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ξάνθης ” Δύναμη για το Αύριο ”, με αντιδήμαρχο τον Μανώλη Φανουράκη) – αλλά συνηγορούν αναφανδόν υπέρ της τουρκικής δωρεάς.

Και, επιπλέον, συγχρωτίζονται από καιρό με τουρκόψυχους ”Δούρειους Ίππους” της Θράκης, μεταξύ των οποίων ο ψευτομουφτής (χότζας) Ξάνθης Αχμέτ Μέτε (που ”σήμερα” καλεί την Τουρκία – σε συνέντευξή του στην Ερντογανική Yeni Şafak – να προστατέψει την μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, ενώ ”χθες” είχε δημοσιοποιήσει πομπωδώς ένα σύνθημα σε βάρος του γραμμένο στο ασανσέρ του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση διαμαρτυρίας το ΥΠΕΞ της Τουρκίας εγκαλώντας την Ελλάδα για τη δράση εξτρεμιστικών ομάδων σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης) και ο τουρκόφιλος δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά.

Έτσι, με την μεσολάβηση του δημάρχου Ξάνθης, κάμφθηκαν – ως δια μαγείας – οι ενδοιασμοί της διοικήτριας Έλενας Ραφαέλλα και των πέριξ αυτής μελών της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που κρατούσαν αναπάντητη για 8-9 μήνες την τουρκική πρόταση δωρεάς των Εχινιωτών στελεχών του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (DEB), οι οποίοι έψαχναν Κερκόπορτα για να μπουν ως Τούρκοι χορηγοί στο ελληνικό δημόσιο.

Γιατί αν έμπαιναν ως Έλληνες μειονοτικοί, θα ήταν ευχής έργο και δε θα μπορούσε να τους πει κανείς τίποτα. Αλλά μπήκαν και καταγράφηκαν ως δωρητές του εν λόγω Νοσοκομείου με τον εθνικό χαρακτηρισμό ”Τούρκοι”.

Γεγονός υποβολιμαίο, που καθιστά συνυπεύθυνα όλα τα μέλη της διοίκησης με πρώτη και καλύτερη την νέα διοικήτρια, η οποία – όπως πληροφορούμαστε – ”λογοδοτεί” πρώτα στον δήμαρχο Ξάνθης (που της έδωσε το πράσινο φως για την αποδοχή της δωρεάς) και ύστερα στην 4η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, όπου υπάγεται το Νοσοκομείο). και την κυβέρνηση η οποία την τοποθέτησε στη θέση αυτή δια του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Υγείας.

Εκτός κι αν… έχουμε χάσει επεισόδια κι έγιναν όλα νομότυπα αλλά κρυφά και ταχυδακτυλουργικά εκ των υστέρων, με την έγκριση του κ. Κικίλια, ο οποίος δεν έδωσε καμιά εξήγηση μέχρι στιγμής τόσο για το γεγονός της έλλειψης κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου απ’ το Νοσοκομείο Ξάνθης, όσο και για την κάλυψη του κενού απ’ την δωρεά Τούρκων επιχειρηματιών του Εξωτερικού.

Κι αυτό γεννά ερωτηματικά για το αν είχε ή όχι ενημερωθεί ο υπουργός για την δωρεά και γιατί συγκατάνευση (αν ενημερώθηκε), τη στιγμή που αγγίζει αυτή το εθνικά ευαίσθητο θέμα της Θράκης και οι ”Γκρίζοι Λύκοι” της ετοιμάζουν πακέτο για Χάγη με αίτημα την αναγνώριση ”τουρκικής” μειονότητας…

Κατά τα άλλα ενόχλησε τους μουσουλμάνους μειονοτικούς το αυγουστιάτικο περιστατικό της Γλαύκης και η άσκηση των Ελλήνων Καταδρομέων εκεί, οι οποίοι μετατράπηκαν ξαφνικά σε ”στρατοκράτες” των μειονοτικών χωριών του δήμου Μύκης. Γι’ αυτό έριξαν πρόθυμα νερό στην τουρκική προβοκάτσια σε βάρος τους, που ”στόλισε” τα χυδαία ψέματα του Ερντογάν προ μηνών για πυροβολισμούς Ελλήνων σε τάφους μουσουλμάνων μειονοτικών, με στόχο να ανοίξει το θέμα αλλαγής καθεστώτος στη Θράκη – παράλληλα με εκείνο του Αιγαίου.

Με δεδομένα αυτά και το γεγονός ότι το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής έχει ελεύθερη πρόσβαση – μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές – στον Δήμο Ξάνθης (μιας και στον συνδυασμό του νεοεκλεγέντα δημάρχου Μανώλη Τσέπελη συμπεριλαμβάνονται τρεις μουσουλμάνους που σχετίζονται με τον ψευτομουφτή Ξάνθης), πιθανολογώ – εφόσον το ΥΠΕΞ, η ΕΥΠ και το υπουργείο Υγείας απουσιάζουν με αποδείξεις – ότι και η εκεί στρατιωτική ηγεσία του Δ’ Σώματος Στρατού (νέος Διοικητής του οποίου είναι ο Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης) έχει μαύρα μεσάνυχτα – ως… μη αρμόδια – για τα τεκταινόμενα.

Το ζητούμενο όμως για μένα, που δεν είδα να αναφέρεται πουθενά στον ελληνικό Τύπο, είναι το εξής. Αν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι πολιτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν είχαν ενημερωθεί – πολύ κακώς – για το ”έγκλημα” της υστερόβουλης ”δωρεάς”, δεν γνώριζε και η Ντόρα Μπακογιάννη για το γεγονός;

Γιατί, αν θυμάστε – είχε κάνει τριήμερη επίσκεψη εκεί (25-28 Σεπτεμβρίου), με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ”Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης”.

Σ’ αυτό το διάστημα, λοιπόν, συναντήθηκε με δημοτικές αρχές, εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, φορείς της ελληνικής διοίκησης και της κοινωνίας και… με μέλη του τουρκόψυχου ”Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης” (ΣΕΜ-ΒΤΑΥΤD).

Συγκεκριμένα είχε συναντηθεί τότε με τον πρόεδρο του συλλόγου Χουσείν Μπαλτατζή και τον αντιπρόεδρο Ιλχάν Μεμέτ του εν λόγω συλλόγου, ο οποίος – ας σημειωθεί – λειτουργεί με καθεστώς ΜΚΟ (για να μην τον ”αγγίζει” κανείς, προφανώς) και είναι αποδεδειγμένα εργαλείο της τουρκικής προπαγάνδας.

Ως εκ τούτου, είναι φύσει αδύνατον να μην είχε γίνει λόγος για την πρόθεση δωρεάς στο Νοσοκομείο Ξάνθης την οποία προώθησαν αρμοδίως στην νέα διοικητή του για έγκριση οι ”Τούρκοι επιστήμονες” του συλλόγου εκ μέρους Τούρκων επιχειρηματιών του εξωτερικού (Αλί Ομέρ Κεχαγιά, Εκρέμ Τουμπόρ, Χαμδή Γιαζιτζή, Χασάν Πατρούν, Μεχμέτ Σαρ, Φατίχ Εσκή, Σαμή Ντουκιαντζή), όταν είχαν συζητηθεί τα… πάντα όλα – όπως έλεγε κι ο συγχωρεμένος Νίκος Αλέφαντος – με την πρωθυπουργική αδελφή.

Αν έγινε κάτι τέτοιο, θα ήταν ενήμερος και σύμφωνος όχι μόνο ο υπουργός Υγείας, αλλά πρωτίστως ο πρωθυπουργός. Κι αυτό είναι άκρως σοβαρό και μηνυματικό, γιατί υποδηλώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση – δια της αποδοχής της ”τουρκικής” δωρεάς – ανοίγει Κερκόπορτα για αναγνώριση ”τουρκικής” μειονότητας στην Ελλάδα…

Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube