REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Τουρκία 29 Δεκεμβρίου 2020

Η Τουρκία κατασκεύασε αρματαγωγά και αποβατικά, για απόβαση στα ελληνικά νησιά, τα οποία απαιτεί να αποστρατιωτικοποιήσουμε!!!

Η Τουρκία κατασκεύασε αρματαγωγά και αποβατικά, για απόβαση στα ελληνικά νησιά, τα οποία απαιτεί να αποστρατιωτικοποιήσουμε!!!

Αποβατικό σκάφος LCT  Ç-151

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα southfront.org, η Τουρκία φέρεται να έχει κατασκευάσει αρματαγωγά και αποβατικά πλοία, τα οποία είναι επιχειρησιακά προσανατολισμένα στα ελληνικά νησιά.

Συνολικά έχει χτίσει δέκα τέτοια σκάφη, από τα οποία τα οκτώ είναι ταχύπλοα αποβατικά και έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό από την ANADOLU Shipyard. Είναι σε λειτουργία από το 2012.

Τα αποβατικά σκάφη LCT είναι εξοπλισμένα με δίδυμο πυροβόλο 2 × 25 mm και δίδυμο πολυβόλο 2 × 12,7 mm. Με απόδοση αντοχής 1.200 Nm σε πλήρες φορτίο με οικονομική ταχύτητα 16,5 κόμβων, τα αποβατικά LCT μπορούν να μεταφέρουν οχήματα συνολικού βάρους 400 τόνων, από τα οποία τα τρία μπορεί να είναι άρματα μάχης, ή να μεταφέρουν 260 πεζοναύτες.

Αυτά τα πλοία χρησιμοποιούνται γενικά για τη διεξαγωγή αποβατικών επιχειρήσεων και τη μεταφορά φορτίου και στρατευμάτων.

Επίσης, η Τουρκία διαθέτει ένα νεόδμητο αρματαγωγό κατηγορίας Bayraktar και άλλο ένα  κατηγορίας Osman Gazi, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε αποβατικές επιχειρήσεις.

Και τα πλοία αυτά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για το τουρκικό ναυτικό από τα ναυπηγεία ANADOLU. Είναι σε λειτουργία από το 2017.

Σημειώνεται ότι ο στόλος αποβατικών και αρματαγωγών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, μαζί με την ταξιαρχία Πεζοναυτών, έχουν έδρα το ναύσταθμο της Φώκαιας, που βρίσκεται έξω και βόρεια από τον Κόλπο της Σμύρνης, μεταξύ των νήσων Λέσβου και Χίου.

Όλη αυτή η καθαρά επιθετική δύναμη, ασκείται όλο το χρόνο πάνω σε σχέδια κατάληψης ελληνικής νήσου.

Και παρ΄ όλα αυτά, η Τουρκία έχει το θράσος να ζητεί την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, που απειλούνται ολοφάνερα από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube