Weather Icon

Η στρατιωτική παρέλαση στο Μπακού ήταν προσβολή όχι μόνο για την Αρμενία αλλά και για τη Ρωσία

Η στρατιωτική παρέλαση στο Μπακού ήταν προσβολή όχι μόνο για την Αρμενία αλλά και για τη Ρωσία

Η στρατιωτική παρέλαση στο Μπακού στις 10 Δεκεμβρίου ήταν προσβολή όχι μόνο για την Αρμενία, τον αρμενικό λαό, αλλά και για τον σύμμαχό της, τη Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρεται στη δήλωση του Συμβουλίου της διεθνούς Λέσχης Λαζάρεφ

Ο “χορός στα κόκαλα” που διοργανώθηκε στο Μπακού στις 10 Δεκεμβρίου, αποκαλώντας το “παρέλαση νίκης”, αποτελεί πρόκληση εκ μέρους του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, δημόσια ταπείνωση της Αρμενίας και του αρμενικού λαού.

Αλλά όχι μόνο αυτό. Η Ρωσία και η Αρμενία είναι σύμμαχοι. Το Συμβούλιο της Διεθνούς Λέσχης Λαζάρεφ, το οποίο ενώνει εκπροσώπους των κοινωνιών των πολιτών της Ρωσίας και της Αρμενίας, είναι πεπεισμένο ότι οι διοργανωτές του εορτασμού προκάλεσαν προσβολή όχι μόνο στην Αρμενία, αλλά και στη Ρωσία με την προκλητική επιθετική χειρονομία τους. Από αυτή την άποψη, οι αναφορές του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν στη Μεγάλη Νίκη επί του Φασισμού του 1945 ακούστηκαν ιδιαίτερα βλάσφημες. Πιστεύουμε ότι τέτοιοι ιστορικοί παραλληλισμοί είναι ψευδείς, προσβλητικοί και, επιπλέον, εγκληματικοί», αναφέρει η δήλωση.

Σημειώνεται ότι η πορεία στο Μπακού σημαίνει επίσης κάτι ιδιαίτερο – τη νομιμοποίηση των νεο-οθωμανικών αξιώσεων της Τουρκίας και μια προσπάθεια να ξαναγράψει την ιστορία της περιοχής.

“Δημοσίως αυτό εκφράστηκε παρουσία στην εκδήλωση του Τούρκου ηγέτη κ. Ερντογάν, τον ανοιχτό θαυμασμό του για τον Ενβέρ Πασά – τον κύριο διοργανωτή της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και χειροκροτήματα για το πέρασμα των μονάδων του Αζερμπαϊτζάν ντυμένοι με τη στολή των Τούρκων εισβολέων στον Καύκασο το 1918», αναφέρει η δήλωση.

Το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης ΛΑζάρεφ σημειώνει ότι η Αρμενία πρέπει να μάθει από τα σκληρά μαθήματα του πολέμου Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να ενωθεί για να ξεπεράσει την πικρία των απωλειών και των απογοητεύσεων. Το Συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι μόνο ο αρμενικός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει τη μοίρα του.

«Όσο πιο γρήγορα η Αρμενική κοινωνία θα βρει νόμιμη λύση και έρθει σε συμφωνία, τόσο πιο γρήγορα θα ληφθούν πραγματικά μέτρα για την αποκατάσταση της αμυντικής ικανότητας, της οικονομίας της Αρμενίας και της αναζωογόνησης του πνεύματος του αρμενικού λαού», αναφέρει η δήλωση.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube