REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία 24 Δεκεμβρίου 2020

Η Ρωσία θα ολοκληρώσει την επιχειρησιακή προετοιμασία του πρωτοποριακού οχήματος αερολίσθησης Avangard μέχρι το τέλος του 2021

Η Ρωσία θα ολοκληρώσει την επιχειρησιακή προετοιμασία του πρωτοποριακού οχήματος αερολίσθησης Avangard μέχρι το τέλος του 2021

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το πρώτο σύνθετο σύστημα υπερηχητικών πυραύλων Avangard που τέθηκε σε επιφυλακή μάχης στα τέλη του 2019 στην περιοχή του Orenburg θα αναλάβει πλήρη επιχειρησιακή διάσταση στα τέλη του 2021, σύμφωνα με πηγή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στο TASS.

“Το πρώτο σύνταγμα Yasny της Στρατηγικής Δύναμης Πυραύλων θα παραλάβει έξι εκτοξευτές silo μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.”, ανέφερε η πηγή. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε στη διευρυμένη συνεδρίαση του υπουργείου στις 21 Δεκεμβρίου ότι οι εργασίες συνέχισαν να εξοπλίζουν αυτό το σύνταγμα με τα υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα Avangard. Σύμφωνα με τη συλλογή υλικών του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τα κύρια αποτελέσματα της δραστηριότητας των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων το 2012-2020 που αποκτήθηκαν από το TASS, τέσσερα συστήματα υπερηχητικών πυραύλων Avangard θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή μάχης έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Ρωσία πραγματοποίησε πέντε επιτυχημένες εκτοξεύσεις των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων με αυτά τα υπερηχητικά οχήματα αερολίσθησης Avangard. Το TASS ανέφερε νωρίτερα ότι οι επόμενοι δύο πύραυλοι UR-100N UTTKh με τις υπερηχητικές κεφαλές Avangard θα μπορούσαν να πάνε σε μάχη μέσω οχήματος του τμήματος πυραύλων Yasny της Στρατηγικής Δύναμης Πυραύλων στις 25 Δεκεμβρίου. Το Avangard boostglide όχημα είναι ικανό να πετά με υπερηχητική ταχύτητα έως και Mach 28 στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας, θα διεξάγει έντονους ελιγμούς λόγω της σχεδίασής του, θα ανανεώνει τα δεδομένα πτήσης του από επίγεια ή εναέρια συστήματα και κατ’ επέκταση θα διαπερνά οποιαδήποτε αντιπυραυλική άμυνα. Η ύπαρξη του Avangard αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο του 2018.

TASS, Defenseone

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube