Weather Icon
Ρωσία 26 Δεκεμβρίου 2020

Η Ρωσία άνοιξε ξανά μυστικό εργαστήριο ανάπτυξης όπλων στην Αρκτική

Η Ρωσία άνοιξε ξανά μυστικό εργαστήριο ανάπτυξης όπλων στην Αρκτική

Η TSNIITOCHMASH είναι θυγατρική της Rostec. H συγκεκριμένη εγκατάσταση θεωρείται έτοιμη να δοκιμάσει και τον υπάρχοντα εξοπλισμό όσο και τα νέα όπλα.

Οι ανταγωνισμοί στην Αρκτική έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τη Ρωσία να διαθέτει τεράστιους πόρους για να ενισχύσει τον έλεγχο των βόρειων εδαφών της.

Η Ρωσία έχει στην κατοχή της σημαντικούς μοχλούς για οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, τόσο μέσω της εξερεύνησης του ανεκμετάλλευτου φυσικού πλούτου, όσο με το άνοιγμα μιας σημαντικής διαδρομής που διευκολυνθεί το εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Μηχανικής (TSNIITOCHMASH), ένα ρωσικό γραφείο στρατιωτικών σχεδίων που αναπτύσσει πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά, αντιαρματικά συστήματα και άλλα, άνοιξε ξανά ένα ειδικό εργαστήριο για να δοκιμάσει εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι το εργαστήριο θα είναι σε θέση να προσομοιώσει τις συνθήκες της Αρκτικής, καθώς και περιοχές με υψηλά επίπεδα μόλυνσης από σκόνη, υγρασία ή βροχή.

Η μονάδα δοκιμών του γραφείου σχεδιασμού περιέχει τρεις εξειδικευμένους θαλάμους για δοκιμές πυροδότησης μικρών όπλων, εκτοξευτών χειροβομβίδων και πυροβόλων ώστε να ελέγξει πώς αντιδρά ο εξοπλισμός της σε ακραίες θερμοκρασίες μεταξύ -60 και 60 βαθμών Κελσίου.

Το εργαστήριο έπαψε να λειτουργεί τη δεκαετία του 1990, όταν έπεσε «θύμα» των σαρωτικών αμυντικών περικοπών λόγω της οικονομικής κρίσης και των ψυχρών σχέσεων της Σοβιετικής Ένωσης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Εκείνη την εποχή, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του εργαστηρίου θεωρήθηκε απελπιστικά ξεπερασμένο.

Ο Σεργκέι Καράσεφ, επικεφαλής του επιστημονικού και τεχνικού κέντρου δοκιμών και πειραματικής έρευνας όπλων, στο TSNIITOCHMASH, δήλωσε ότι το νέο άνοιγμα του εργαστηρίου «συμβάλλει στην αποκατάσταση της τεχνολογίας που χάθηκε μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube