Weather Icon
Γαλλία 10 Δεκεμβρίου 2020

Η Γαλλία παρουσίασε σχέδιο για αεροπλανοφόρο πυρηνικής ενέργειας – Φωτογραφίες

Η Γαλλία παρουσίασε σχέδιο για αεροπλανοφόρο πυρηνικής ενέργειας – Φωτογραφίες
Το γηρασμένο αεροπλανοφόρο της Γαλλίας «Σαρλ Ντε Γκολ», θα αντικαταστήσει το νέο, τα σχέδια του οποίου δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη (08/12).
Το αεροπλανοφόρο της Μεγάλης Βρετανίας HMS Prince of Wales
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : TWITTER/@CHRISWEBBARTIST
Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για το επόμενο αεροπλανοφόρο της Γαλλίας (Porte Avion Nouvelle Génération ή PANG) και, μάλιστα, ανακοινώθηκε, την Τρίτη (08/12), από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον κατασκευαστή πυρηνικών αντιδραστήρων Framatome.

Η γαλλική εταιρεία Naval Group δημοσίευσε, επίσης, το κόνσεπτ του αεροπλανοφόρου, το οποίο είναι παρόμοιο στη διάταξη με το «Σαρλ ντε Γκολ», που είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή που διαθέτει το Παρίσι.

Συγκεκριμένα, ο Μακρόν δήλωσε:

«Το “Σαρλ ντε Γκολ”, όπως γνωρίζετε, θα φτάσει στο τέλος της ζωής του το 2038. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα ότι το μελλοντικό αεροπλανοφόρο που θα εξοπλίσει τη χώρα μας και το Ναυτικό μας, θα είναι πυρηνικού τύπου όπως το “Σαρλ ντε Γκολ”».

Η Framatome βοήθησε στην κατασκευή των πυρηνικών αντιδραστήρων που τροφοδοτούν το «Ντε Γκολ», το οποίο κατασκευάστηκε το 1987 και τέθηκε σε λειτουργία το 2000.

Σχέδια του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : NAVAL GROUP
Σχέδια του νέου γαλλικού αεροπλανοφόρου

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε:

«Το εργοστάσιό σας στο Λε Κρεζό, το οποίο παράγει εξαρτήματα απαραίτητα για το Ναυτικό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα παράγει, μεταξύ άλλων, πολλά κύρια μέρη του πυρηνικού λέβητα [αντιδραστήρα] του μελλοντικού αεροπλανοφόρου».

Το νέο αεροπλανοφόρο, το σχέδιο του οποίου εικονίζεται, θα αντικαταστήσει το «Σαρλ Ντε Γκολ»
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : NAVAL GROUP
Το νέο αεροπλανοφόρο, το σχέδιο του οποίου εικονίζεται, θα αντικαταστήσει το «Σαρλ Ντε Γκολ»

Μπορεί ο Μακρόν να αποκάλυψε πολλά αλλά, η υπουργός Άμυνας της χώρας Φλορένς Παρλί, με ανάρτησή της στο Twitter, την ίδια ημέρα, γνωστοποίησε πολλά χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η ίδια τόνισε πως το πολεμικό πλοίο θα έχει μετατόπιση περίπου 75.000 τόνων -σχεδόν διπλάσιο από το μέγεθος του «Ντε Γκολ»- ταχύτητα περίπου 27 κόμβων, δύο αντιδραστήρες K22 και ένα συμπλήρωμα 2.000 ναυτικών και 30 Future Combat Air System (Système de battle aérien du futur, ή SCAF) μαχητικά αεροσκάφη έκτης γενιάς.

Δεν έδωσε πληροφορίες για την πιθανή εκχώρηση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στο αεροπλανοφόρο.

Η Παρλί επεσήμανε, ακόμα, ότι η επιλογή της πυρηνικής ενέργειας, τα μόνα αεροπλανοφόρα που κάνουν χρήση της είναι οι Αμερικάνοι και οι Γάλλοι, οπότε ήταν εν μέρει για «διατήρηση των μοναδικών δεξιοτήτων» της πυρηνικής βιομηχανίας της Γαλλίας.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube