Weather Icon
Γαλλία , Εξοπλισμοί 12 Δεκεμβρίου 2020

Η Γαλλία ετοιμάζει νέο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο σύμφωνα με τον Μακρόν – Φωτογραφία

Η Γαλλία ετοιμάζει νέο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο σύμφωνα με τον Μακρόν – Φωτογραφία

​Το νέο σκάφος θα διαθέτει επίσης ένα σύστημα ηλεκτρομαγνητικής εκτόξευσης αεροσκαφών και θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 30 μαχητικά αεροσκάφη επόμενης γενιάς Rafale.

Το κόστος του αεροπλανοφόρου αγγίζει, σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, αν και Γάλλοι αξιωματούχοι δεν έχουν επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο ποσό.

Η υπουργός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας Φλωρεντία Παρλί δήλωσε ότι η κατασκευή του νέου αεροπλανοφόρου θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας.

Η ανάπτυξη του πλοίου είναι μέρος μιας ευρύτερης πυρηνικής στρατηγικής που έχει ορίσει η κυβέρνηση Μακρόν για τη Γαλλία. «Το ενεργειακό και οικολογικό μέλλον μας εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η εγκατάλειψη της συγκεκριμένης πηγής ενέργειας θα «ανοίξει τον δρόμο για την επανέναρξη ενός εργοστασίου άνθρακα».

Ο Μακρόν δεσμεύθηκε επίσης να επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στον γαλλικό πυρηνικό τομέα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube