REAL TIME |

Weather Icon

Η εργαλειοποίηση των Μουσουλμάνων της Γαλλίας από το καθεστώς Ερντογάν

Η εργαλειοποίηση των Μουσουλμάνων της Γαλλίας  από το καθεστώς Ερντογάν

Το υπό ανέγερση γιγαντιαίων διαστάσεων τζαμί και συγκρότημα γραφείων και αιθουσών πολλαπλής χρήσης, στην καρδία της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, θα αποτελέσει το “επιχειρησιακό κέντρο” του πολιτικού Ισλάμ και της ΜΙΤ στην Ευρώπη, στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας

του Κ. Πικραμένου

Στο αποκαλυπτικό βιβλίο-έρευνα των Κώστα Πικραμένου – Σάββα Καλεντερίδη “ΜΙΤ – Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα” το οποίο θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε Γαλλία και Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου 2021 γίνεται εκτενής αναφορά-ανάλυση στα εργαλεία που χρησιμοποιεί το καθεστώς Ερντογάν και ιδιαίτερα η ΜΙΤ με σκοπό τη χειραγώγηση των Τουρκο-Μουσουλμάνων της Ευρώπης.  Υπομονή λοιπόν μέχρι το Μάρτιο για την ανάγνωση του βιβλίου…

Με βάση τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Γαλλικής Προεδρίας – μετά από συνεννόηση και συμφωνία με το Γαλλικό Συμβούλιο Ισλαμικής Πίστης – αποφασίστηκε η ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Ιμάμηδων.

Πρόκειται για ένα συλλογικό όργανο 18 μελών που θα “πιστοποιεί” τους  εν ενεργεία ιμάμηδες αλλά και όσους αναλάβουν στο μέλλον καθήκοντα στα 2600 τζαμιά της Γαλλίας με βάση μια “χάρτα δημοκρατικών αρχών”.

Διάγραμμα των οργανώσεων του πολιτικού Ισλάμ στη Γαλλία, που αποτελούν όργανα προώθησης του τουρκικού εθνικισμού, από το υπό έκδοση βιβλίο-έρευνα των Κώστα Πικραμένου – Σάββα Καλεντερίδη “ΜΙΤ – Πόλεμος σε όλα τα μέτωπα”

Ήδη έχουν ξεκινήσει να εκφράζονται επιφυλάξεις ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ιμάμηδων θα λειτουργήσει ως μηχανισμός νομιμοποίησης των “εγκάθετων της Άγκυρας” που μισθοδοτούνται από το Diyanet (Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων) της Τουρκικής Προεδρίας. Θα αναφέρουμε στο παρόν άρθρο τα δυο επίσημα εργαλεία χειραγώγησης της Τουρκο-μουσουλμανικής κοινότητας της Γαλλίας η οποία αριθμεί περίπου 600.000 μέλη (όλων των ιδεολογικών τάσεων).

CCMTF

Η Συντονιστική Επιτροπή των Μουσουλμάνων Τούρκων της Γαλλίας (CCMTF) συνδέεται στενά με το DITIB, ευρωπαϊκό παράρτημα του Diyanet (Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων) της Τουρκικής Προεδρίας. Το DITIB (Τουρκική-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων) υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όπου διαβιούν Τούρκοι μετανάστες ή πολίτες τουρκικής καταγωγής.

Millî Görüş Γαλλίας (CIMG)

Το Millî Görüş France διαθέτει 71 τζαμιά με 64.000 καταγεγραμμένους πιστούς σύμφωνα με τα στοιχεία των κατά τόπους ιμάμηδων και διαχειρίζεται 10 δημοτικά και γυμνάσια. Υπάρχουν 22 εργοτάξια σε εξέλιξη για ανεγερση τζαμιών και σχολείων σε όλη τη Γαλλική επικράτεια. Το Millî Görüş στη Γαλλία ακολουθεί μετριοπαθή επικοινωνιακή πολιτική για να εξασφαλίζει χωρίς προβλήματα από τις Δημοτικές Αρχές οικοδομικές άδειες.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τα μέλη του Millî Görüş υπολογίζονται σε 230 000 συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν απλώς την ιδιότητα του εθελοντή του κινήματος. Διαχειρίζεται 487 τζάμια, 313 αίθουσες προσευχής και μαθημάτων Κορανίου. Επιβλέπει διάφορα νομικά πρόσωπα που είναι δομημένα σε συνομοσπονδίες και ομοσπονδίες και έχει την ικανότητα να διασφαλίζει τη συμμετοχή 50.000 ατόμων σε κεντρικά οργανωμένες δραστηριότητες. Οι υποχρεώσεις των στελεχών και των μελών του Millî Görüş αναφέρονται σε εσωτερικά έγγραφα της οργάνωσης  με τίτλο «οι ιεροκήρυκες, τα μέλη, οι διευθυντές και οι σχετικές ιδιότητες τους».

Σύμφωνα με αυτά:

– Κάθε μεμονωμένο μέλος του Millî Görüş πρέπει να συμμετέχει στο θρησκευτικό πόλεμο (τζιχάντ). Για να πραγματοποιηθεί η τζιχάντ, το μέλος πρέπει πρώτα να έχει πλήρη αφοσίωση στον Θεό και να προετοιμάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι έτοιμο για τζιχάντ ανά πάσα στιγμή.

– Κάθε μαχητής που ανήκει στο Millî Görüş πρέπει να γνωρίζει ότι το κατώτερο επίπεδο θρησκευτικού πολέμου (τζιχάντ) είναι να ασπαστεί με την καρδιά του τις ισλαμικές αρχές και το υψηλότερο επίπεδο είναι να αποκηρύξει τα υλικά αγαθά και την ίδια του την ύπαρξή στο όνομα του Θεού.

– Οι στρατηγικοί στόχοι δεν πρέπει να συγχέονται με τις τακτικές.  Τα συμφέροντα της κοινότητας Millî Görüş πρέπει να θεωρηθούν ως επίκεντρο της εργασίας. Η κοινότητα Millî Görüş είναι το μέσο που εξυπηρετεί τον στόχο του εξισλαμισμού της κοινωνίας.

Οι Γενικές Συνελεύσεις του Millî Görüş, πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία, συγκεντρώνοντας περίπου εκατό χιλιάδες Τούρκους της Ευρώπης. Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν τακτικός προσκεκλημένος τη δεκαετία του 90 μαζί με τον ιδρυτή του Millî Görüş Eρμπακάν.  Η Γερμανική Κρατική Ασφάλεια (Bundesverfassungsschutz) χαρακτηρίζει το Millî Görüş ως «φονταμενταλιστικό ισλαμιστικό κίνημα» και το 2003 ήταν στον κατάλογο των οργανώσεων που μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για την τρομοκρατία στη χώρα.

Μια έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών του Ντίσελντορφ, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 1999, αναφέρεται σε ένα εσωτερικό έγγραφο του Millî Görüş: «Η Κοινότητα είναι ένα μέσο για την εξυπηρέτηση του στόχου – ο στόχος είναι να εξισλαμιστεί η κοινωνία.  Το Millî Görüs είναι μια ασπίδα που προστατεύει τους συμπατριώτες μας από την ευρωπαϊκή βαρβαρότητα. Η δημοκρατία είναι δυτικό λάθος”.

Εκτός από τις αποκαλύψεις της γερμανικής Κρατικής Ασφάλειας, τον Δεκέμβριο του 2009 ο εισαγγελέας της Κολωνίας ξεκίνησε μια τεράστια έρευνα σε περίπου είκοσι γραφεία του κινήματος που χρησιμοποιούνταν ως διαμερίσματα που ανήκουν σε στελέχη. Οι υποψίες αφορούσαν την υπεξαίρεση τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ. Η εφημερίδα Kolnifche Rundfchau της Κολωνίας ανέφερε ότι παράλληλα με αυτό το σκάνδαλο υπεξαίρεσης  “εντός 16 μηνών, το Millî Görüs έχει εμπλακεί 3 φορές σε εγκλήματα (δολοφονίες) τιμής. Ο κατάλογος των καταγγελιών από το καλοκαίρι του 2008 είναι μακρύς: σύσταση εγκληματικών οργανώσεων, απάτη, υπεξαίρεση δημόσιων πόρων, αμφίβολη συγκέντρωση χρημάτων, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Δύο νέες έρευνες ξεκίνησαν από τον εισαγγελέα της Κολωνίας σχετικά με την υπεξαίρεση εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.”

* Ο Κ. Πικραμένος είναι ειδικός σε θέματα επιχειρηματικής πληροφόρησης (Business Intelligence).

Συγγραφέας Ερευνητής στο τομέα των Υπηρεσιών Πληροφοριών. Βιβλία και μελέτες του διατίθεται από την πλατφόρμα της amazon.com.  Εντός του 2021 θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία  του “ΜΙΤ – Πόλεμος σε όλα τα Μέτωπα” και  “Χεζμπολάχ vs Iσραήλ: Ο επόμενος πόλεμος θα είναι και ο τελευταίος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube