Weather Icon

H Weav Music έρχεται στην Ελλάδα

H Weav Music έρχεται στην Ελλάδα

Όταν ο άνθρωπος που έφτιαξε το Google Maps και το πούλησε στην Google αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα για να χτίσει το επόμενη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας του αυτό λέει πολλά. Αυτός είναι ο Λάρς Ρασμούσεν, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες και μια συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή με την γυναίκα και συνεργάτη του Ελομίδα Βισβίκη θέλει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Ήδη η νέα νεοφυή επιχείρηση του Weav Music άνοιξε θέσεις εργασίας και αναζητεί τεχνολογικά ταλέντα να δουλέψουν. 

Ο Λάρς βρέθηκε στην Ελλάδα το 2012 στο TedXAthens όπου έδωσε μια ομιλία Never Give Up. Στις αρχές του 2003 ο Δανός επιχειρηματίας μαζί με τον αδερφό δημιούργησαν την Where 2 Technologies, η οποία εξαγοράστηκε το 2004 από την Google και έγινε το γνωστό σε όλους μας Google Maps. Ο Λαρς δούλευε από το γραφείο στην Αυστραλία μέχρι το 2010 όπου μετακόμισε Σαν Φρανσίσκο και στο Facebook. Από τον Μάρτη όμως του 2015 δουλεύει πάνω στην δική του εταιρεία υψηλής τεχνολογίας την Weav Music. 

Δείτε εδώ την εξαιρετική ομιλία που έδωσε το 2012. 


Η Weav Music  σήκωσε 5 εκατομμύρια επένδυση (seed-A) τον Δεκέμβριο του 2019 από τους King River Capital, Passion Capital, Rivet Ventures και την παγκόσμια εταιρεία που πωλεί όργανα γυμναστικής Peloton. Η Weav Music θέλει να αλλάξει το τρόπο που ακούμε μουσική, ειδικά όταν γυμναζόμαστε. Στη διασταύρωση της μουσικής και της δραστηριότητας, η βραβευμένη προσαρμοστική τεχνολογία της Weav Music αυξάνει και εντείνει την εμπειρία ακρόασης σε όλα τα επίπεδα. Τα αγαπημένα σας τραγούδια μπορούν να αλλάξουν σε ρυθμό, ενέργεια και ατμόσφαιρα για να ταιριάζουν με τις κινήσεις σας. Όλα σε πραγματικό χρόνο. Το Weav παρέχει μια πλουσιότερη εμπειρία ακρόασης μουσικής που σας βυθίζει στη δραστηριότητά σας και στην καθημερινή σας πορεία.

Στην συνέντευξη του στην Καθημερινή αναφέρει: “ Τώρα έχουμε μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με τη μουσική. Αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε είναι μια τεχνολογία, βάσει της οποίας η ηχογραφημένη μουσική θα ακολουθεί τη διάθεση αυτού που την ακούει. Θα προσαρμόζεται στον χρόνο, στο περιεχόμενο και στην περίσταση. Δεν θα επιταχύνει μόνο τον ρυθμό του κομματιού αλλά θα το παίζει και διαφορετικά, δίνοντάς σου μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία κάθε φορά. Σαν να έχεις το αγαπημένο σου συγκρότημα στα αυτιά σου και να παίζει ζωντανά το τραγούδι που σου αρέσει, προσπαθώντας να ταιριάξει στη διάθεσή σου. Είναι μία εφαρμογή πολύ χρήσιμη, π.χ., γι’ αυτούς που αθλούνται με μουσική. Το μουσικό κομμάτι ακολουθεί τον διασκελισμό σου ή τους σφυγμούς της καρδιάς σου. Ανεβάζει το tempo και σε οδηγεί να τρέχεις γρηγορότερα. Ή, αν δεν θέλεις να υπερβείς ένα όριο σφυγμών, αρχίζει να κατεβάζει το tempo όταν δει ότι η καρδιά σου βρίσκεται κοντά σε αυτό το προκαθορισμένο όριο. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να έχει διαφορετικές εφαρμογές – στον χώρο του fitness, στον χορό, στον χώρο των videogames κ.λπ.”

για τη συνέχεια StartUpper

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube