Weather Icon
Αλβανία , Βόρειος Ήπειρος 12 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί το άρθρο 22 για την Απογραφή του Πληθυσμού καταπατά τα δικαιώματα την Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας!

Γιατί το άρθρο 22 για την Απογραφή του Πληθυσμού καταπατά τα δικαιώματα την Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας!

Αφού διακρίνω μια αδιαφορία, για να μην πω εγκριτική σιωπή, από κόμματα ή συλλόγους την Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, σχετικά με το νόμο για την απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών, παρουσιάζω περεταίρω διευκρινήσεις σχετικά μ’ αυτό.

Ο νόμος για την Απογραφή του Πληθυσμού και των Κατοικιών από την βουλή τον Οκτώβριο, τα οποία στο σύνολο τους αφορούν την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ανθρώπου, ιδιαίτερα των μειονοτήτων, εις βάρος την Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

1. Σύμφωνα με το άρθρο 22 η δήλωση ψευδών πληροφοριών αποτελεί διοικητική παράβαση και αυτό τιμωρείτε με πρόστιμο από 50000 λεκ μέχρι 100000 λεκ.

Ψευδείς πληροφορία θεωρείτε αυτή που δεν είναι σύμφωνα με τα δημόσια επίσημα έγγραφα. Δηλαδή, εάν εγώ ο Γρηγόρης Καραμέλος κατά την απογραφή δηλώσω πως ανήκω στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, αυτή η πληροφορία θεωρείτε ψευδής, αφού στο επίσημα μητρώα του ληξιαρχείου η εθνικότητα μου δεν είναι ελληνική!!! Για το λόγο αυτό εγώ τιμωρούμε με πρόστιμο σύμφωνα με το νόμο αυτό!!

Αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς του νόμου, στοχεύει όλους όσους δηλώσουν την ελληνική εθνικότητα και δεν ζουν στην «μειονοτική ζώνη», όπως στην Κορυτσά, Χιμάρα, Πρεμετή, Κολόνια, κλπ.

2. Στο ίδιο άρθρο, δηλαδή στο άρθρο 22, αναφέρεται:

Η άρνηση δήλωσης πληροφοριών σχετικά με την εθνική ταυτότητα, την θρησκεία, την γλώσσα δεν αποτελεί διοικητικό παράπτωμα και δεν τιμωρείτε με νόμο.

Δηλαδή στην παρακάτω παράγραφο ενισχύεται η τάση των υπηκόων ώστε να μην απαντήσουν στα σημεία αυτά. Συγχρόνως, υπονοείτε πως αν απαντήσεις, αλλά δίνεις ψευδείς πληροφορίες, τελείς διοικητική παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο!

Αν το άρθρο αυτό θα ήταν σύμφωνα τις προδιαγραφές θα πρέπει να συνταχθεί:

Η αυτοδήλωση ( όχι η άρνηση) για την εθνική ταυτότητα, την θρησκεία και την γλώσσα δεν αποτελεί διοικητικό παράπτωμα, παράβαση και ως επακόλουθο δεν τιμωρείται με πρόστιμο.

Μια ύπουλη διατύπωση και με συνέπειες σύμφωνα για τους ισχυρισμούς των μειονοτήτων και όχι μόνο, αποτελεί η διατύπωση του άρθρου 2 σημείο 2.

Εκεί ο νόμος αναθέτει στο Εθνικό Κέντρο Στατιστικών της Αλβανίας να συνθέσει το ερωτηματολόγιο της απογραφής και να πει:

Το ερωτηματολόγιο ΜΠΟΡΕΙ να περιέχει ερωτήσεις για την εθνική ταυτότητα, την θρησκεία και την γλώσσα.. δηλαδή αυτό το ΜΠΟΡΕΙ, είναι σχετικό, αφού και περιέχει και δεν περιέχει, όπως θέλει το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών της Αλβανίας.

Ο όρος ΜΠΟΡΕΙ πρέπει να αντικατασταθεί οπωσδήποτε με την λέξη ΠΡΕΠΕΙ, ώστε να υποχρεώσει το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών, το ερωτηματολόγιο να περιέχει ερωτήσεις για την εθνική ταυτότητα, την γλώσσα και την θρησκεία.

Εκτός όλων των άλλων, ο νόμος περιέχει μεγάλες ανακρίβειες ένα μειονέκτημα που τον υποβιβάζει, καταπατώντας βαριά τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την μία αναφέρεται πως η απογραφή γίνεται για στατιστικούς λόγους, συγκέντρωση δεδομένων κ.α και από την άλλη αγγίζει, επιτίθεται, ασχολείται συγκεκριμένα με το άτομο, ελέγχει τα δεδομένα, απειλεί και τιμωρεί με πρόστιμο!!!

Εννοιολογική λύση του νόμου θα έρθει εάν αφαιρεθεί το άρθρο 22 και όσα σχετίζονται μ’ αυτό. Κανένα κράτος στην Ευρώπη δεν τιμωρεί με πρόστιμο το άτομο κατά την απογραφή του πληθυσμού. Αυτή είναι οι λόγοι που ζητούμε την τροποποίηση αυτού του νόμου στην βουλή.

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής.

 

https://www.pelasgoskoritsas.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube