Weather Icon
Ελλάδα , Ευρωπαϊκή Ένωση 13 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί ηττήθηκε η Ελλάδα στην σύνοδο της ΕΕ; Φταίει η Μέρκελ ή η Αθήνα;

Γιατί ηττήθηκε η Ελλάδα στην σύνοδο της ΕΕ; Φταίει η Μέρκελ ή η Αθήνα;

«Ο Μητσοτάκης δεν πήρε τίποτα επειδή δεν ζήτησε τίποτα. Η παρέα που είχε φανταστεί ότι θα παλέψει μαζί του για να τεθούν κυρώσεις στην Τουρκία, τον άδειασε σαν σακί με πατάτες». Όταν στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, έπειτα από ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ανάλογο με το προχθεσινό, αναρωτήθηκα ρητορικά «πόσο χαλβάς μπορεί να είναι ένας μέτοχος μειοψηφίας, ισχνής έστω, που παρίσταται σε ένα διοικητικό συμβούλιο εταιρείας με πλήρες δικαίωμα βέτο για όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης και δεν είναι σε θέση να ανταλλάξει την συναίνεση του με την κάλυψη των δικών του ατομικών αξιώσεων», πέσανε τα τρόλ της Πειραιώς να με φάνε! Χαλβάς ο Μωυσής; Ντροπή!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Τότε, θυμίζω, ο κ. Μητσοτάκης, είχε ζητήσει κυρώσεις και αντί αυτών, πήρε μία τρίμηνη παράταση ασυλίας της Τουρκίας για να μπορεί να αλωνίζει ανενόχλητη στο Αιγαίο. Προχθές ζήτησε πάλι κυρώσεις( μόνο στο τούιτερ έχω την εντύπωση…)και εξασφάλισε πάλι την τρίμηνη «περίοδο» χάριτος για τον Σουλτάνο. Τα σχετικά εδάφια στο κείμενο συμπερασμάτων της μίας και της άλλης συνόδου είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Πατρικές νουθεσίες προς την Τουρκία, χωρίς μαστίγιο, αλλά πάντα με το καρότο της χρηματοδότησης. Μοναδική αλλαγή η πρόβλεψη για προσθήκη κάποιων ονομάτων στον κατάλογο με τα πληρώματα των τουρκικών ερευνητικών πλοίων που υφίστανται θεωρητικούς περιορισμούς, ταξιδιωτικής κυρίως φύσεως. Ένα μέτρο καθαρά συμβολικό που μπήκε στο τραπέζι (ως πρόβλεψη μόνο, γιατί οι Γερμανοί εμποδίζουν την εφαρμογή του!)από τον Νοέμβριο του 2019 και οφείλεται αποκλειστικά στην Κύπρο. Την οποία και πρωτίστως αφορά αφού θεσπίστηκε με αφορμή τις παράνομες τουρκικές έρευνες στην δική της ανακηρυγμένη ΑΟΖ. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube