Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη 28 Δεκεμβρίου 2020

Έτσι εξηγούνται τα νευράκια Ακάρ. Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στη Λιβύη, για πρώτη φορά μετά το 2014

Έτσι εξηγούνται τα νευράκια Ακάρ. Αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στη Λιβύη, για πρώτη φορά μετά το 2014

Την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Fathi Bashagha, πραγματοποίησε συνάντηση με μια υψηλού επιπέδου αιγυπτιακή αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τρίπολη, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά το 2014.

Οι αξιωματούχοι της Αιγύπτου και της Λιβύης συζήτησαν «κοινές προκλήσεις ασφάλειας και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των δύο φιλικών χωρών».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης, Imad Trabelsi. Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία αποτελείται από τον αναπληρωτή επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και ανώτερους αξιωματούχους από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών κατά τη συνάντηση συζήτησαν επίσης τρόπους υποστήριξης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη τον Οκτώβριο μεταξύ του GNA και του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA). Επικεντρώθηκε επίσης στα αποτελέσματα των συνομιλιών της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής (JMC) στη Γενεύη «για την υποστήριξη των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της τρέχουσας κρίσης με πολιτικά και ειρηνικά μέσα».

Ο Μπασάγκα, ο οποίος επισκέφθηκε το Κάιρο τον περασμένο μήνα, έγραψε στο Twitter ότι η συνάντηση ήταν «εποικοδομητική» και χαρακτήρισε τις σχέσεις με το Κάιρο ως «πολύ σημαντικές». Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επίσκεψη ανώτερων αιγυπτιακών αξιωματούχων στην Τρίπολη από το 2014.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης GNA, Μοχάμεντ Σιάλα, και υποσχέθηκε να ανοίξει εκ νέου την αιγυπτιακή πρεσβεία στην Τρίπολη «το συντομότερο δυνατό». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να λάβουν μέτρα για την επανάληψη των πτήσεων από Τρίπολη προς Κάιρο και αντιστρόφως.

Πηγή: libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube