REAL TIME |

Weather Icon

Επίθεση Καντέρ σε Ερντογάν: «Δεν σέβεται τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας»

Επίθεση Καντέρ σε Ερντογάν: «Δεν σέβεται τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας»

Ο Ενές Καντέρ μίλησε στο Open και αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά θέματα, κάνοντας ευθεία επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας, δηλωμένος πολέμιος του Τούρκου προέδρου, τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Ερντογάν δεν σέβεται τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο σέντερ των Μπλέιζερς:

-Για τα ελληνοτουρκικά:

«Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν σέβεται τα εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ή των γειτονικών χωρών. Όλο το καλοκαίρι, η Τουρκική κυβέρνηση ερευνά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Μεσόγειο, μέσα σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας.

Έχουμε γίνει μάρτυρες της επιθετικότητας της κυβέρνησης του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Ερντογάν πρέπει να σταματήσει.

Δε δείχνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πριν 3-4 μήνες νομίζω, ήταν που μετέτρεψε την Αγία Σοφιά σε τζαμί. Αυτό έδειχνε πλήρη έλλειψη σεβασμού σε άλλες θρησκείες, σε άλλες κουλτούρες».

-Για το πόσο τον έχει επηρεάσει η τεταμένη σχέση του με την κυβέρνηση Ερντογάν:

«Στη χώρα μου, την Τουρκία, δεν υπάρχει ελευθερία λόγους και έκφρασης. Δεν υπάρχει σεβασμός στις δημοκρατικές αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα και υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στην Τουρκία, απολύθηκε και φυλακίστηκε, η αδερφή έχει φοιτήσει 6 χρόνια στην ιατρική και δε μπορεί να βρει δουλειά, ο αδερφός μου δε μπορούσε να βρει ομάδα να παίξει μπάσκετ».

Δείτε τον στο βίντεο του Sportdog

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube