REAL TIME |

Weather Icon
Video 26 Δεκεμβρίου 2020

Εντυπωσιακό βίντεο: F-35 και F-16 απογειώνονται μαζί σε απόσταση αναπνοής – Τι είναι το «elephant walk»

Εντυπωσιακό βίντεο: F-35 και F-16 απογειώνονται μαζί σε απόσταση αναπνοής – Τι είναι το «elephant walk»

Τη γνωστή και αρκετά ριψοκίνδυνη μαζική απογείωση αεροσκαφών ή αλλιώς «elephant walk», πραγματοποίησαν οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις που εδρεύουν στην αεροπορική βάση Eielson στην Αλάσκα. Σε αυτή συμμετείχαν stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35, μαχητικά F-16 και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135.

H Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) αναγνωρίζει ότι η ευρύτερη περιοχή της Αρκτικής, αναμένεται να αποτελέσει το μελλοντικό πεδίο αντιπαράθεσης συμφερόντων με την Κίνα και τη Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό προχώρησε στην τεράστια άσκηση ετοιμότητας των αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Αλάσκα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε η αεροπορική βάση Eielson στην Αλάσκα, στην μαζική απογείωση αεροπορικών δυνάμεων «elephant walk» συμμετείχαν 18 stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35, 12 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 καθώς και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135.

Αναφορά γίνεται επίσης και στον αντικειμενικό στόχο της άσκησης ετοιμότητας, ο οποίος ήταν η επίτευξη προβολής μαζικής αεροπορικής ισχύος στο συντομότερο δυνατό χρόνο, προσομοιάζοντας με αυτόν τον τρόπο συνθήκες κρίσεων στο ευρύτερο επιχειρησιακό περιβάλλον, το οποίο δεν είναι άλλο από την Αρκτική, στην οποία υπάρχει πλέον ο εμφανής ανταγωνισμός ΗΠΑ – Ρωσίας – Κίνας.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube