Weather Icon
Εξοπλισμοί 2 Δεκεμβρίου 2020

Ελληνοτουρκικά: Με Meteor & Scalp τα πρώτα 6 Rafale στην Τανάγρα

Ελληνοτουρκικά: Με Meteor & Scalp τα πρώτα 6 Rafale στην Τανάγρα

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 6 μεταχειρισμένα Rafale αναμένεται να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021…Τα καλά νέα είναι ότι θα έρθουν εξοπλισμένα με Meteor & Scalp !

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμη δύο παραδόσεις με  τα 6 Rafale F3R σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν καταστρώσει οι δύο πλευρές τα τελευταία 6 μεταχειρισμένα θα φτάσουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Τα 6 καινούργια Rafale που θα αποκτηθούν θα είναι η έκδοση F3R με την Πολεμική Αεροπορία να πιέζει ώστε και τα 12 μεταχειρισμένα να είναι και αυτά  στην  έκδοση F3R… που θα μπορούν να φέρουν τα  βλήματα Meteor.

Η έκδοση αυτή υποστηρίζει την χρήση των βλημάτων Meteor που θα δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην Π.Α. αφού η ακτίνα δράσης του, περίπου 110 χλμ, σημαίνει ότι μπορεί να χτυπήσει τουρκικό αεροσκάφος πριν ακόμα μπει στο FIR Αθηνών.

Πριν από την παράδοση του πρώτου  μαχητικού  Rafale στην Ελλάδα, ο κατασκευαστής πυραύλων MBDA  ανέφερε ότι το Μαχητικό θα είναι εξοπλισμένο  με το πιο προηγμένο πακέτο όπλων, που περιλαμβάνει πυραύλους Meteor και Scalp, το οποίο θα προσφέρει στη χώρα ασυναγώνιστη ικανότητα βαθιάς επίθεσης και κυριαρχία του αέρα στην περιοχή.

Ο MBDA  ανέφερε ακόμη ότι πέρα ​​από τον πύραυλο αέρος -αέρος στον εξοπλισμό θα είναι  και το βλήμα Scalp cruise στο βασικό πυλώνα του πακέτου όπλων των αεροσκαφών Rafale που προμηθεύεται η Ελλάδα.

Ακόμα το  βλήμα Meteor έχει εκτελέσει πτήση με περίπου έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από οποιονδήποτε άλλο πύραυλο αέρος αέρος, ενώ έχει την δυνατότητα να ρίχνει πολλαπλές βολές και έτσι να  μπορεί να καταρρίψει περισσότερα από ένα εχθρικά αεροσκάφη.

Πηγή: Veteranos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube