Weather Icon
Video , Εξοπλισμοί , Ρωσία 18 Δεκεμβρίου 2020

Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τελευταίας γενιάς – Βίντεο

Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τελευταίας γενιάς – Βίντεο

Σε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικών πυραύλων προχώρησε το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο νέας γενιάς Βλαντίμιρ Μονομάχ.

Σε μια εντυπωσιακή δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων προχώρησε ένα από τα υπερσύγχρονα πυρηνικά υποβρύχια τελευταίας γενιάς Μπορέι (Borei) της Ρωσίας.

Το υποβρύχιο Βλαντίμιρ Μονομάχ (Vladimir Monomakh), προχώρησε στην πρώτη δοκιμή εκτόξευσης τεσσάρων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, στο πλαίσιο πρόσφατης στρατιωτικής ασκήσεως.

Εντυπωσιακό υλικό από τη δοκιμή, κυκλοφόρησε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας το Σάββατο, όπου παρουσιάζεται η στιγμή που οι ναυτικοί στο υποβρύχιο K-551 Vladimir Monomakh επανδρώνουν τους σταθμούς μάχης τους πριν εκτοξεύσουν ένα βαλλιστικό πύραυλο RSM-56 Bulava («Mace») προς τον στόχο τους, περίπου 5.000 χιλιόμετρα μακριά.

Και οι τέσσερις πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τη Θάλασσα του Όκκοτσκ στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έπληξαν τους καθορισμένους στόχους τους σε ένα πεδίο βολής στην περιφέρεια του Αρχάγγελσκ στα βόρεια της χώρας, μόλις εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Φινλανδία.

Η δύναμη πυρός των πυραύλων

Ακόμη και ένας πύραυλος Bulava, ικανός να μεταφέρει 6 έως 10 κεφαλές με πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο ισοδύναμο με 100-150 κιλοτόνους το καθένα, θα μπορούσε να καταστρέψει οποιαδήποτε περιοχή που πλήττει.

Το θέαμα της ταυτόχρονης εκτόξευσης τεσσάρων τέτοιων πυραύλων, παρέχει μια σπάνια ματιά στο πώς θα μπορούσε να ξεδιπλωθεί μια πυρηνική αποκάλυψη, εάν η ανθρωπότητα συμμετείχε ποτέ σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

Ο στόλος των νέων υποβρυχίων κλάσης Borei

Το υποβρύχιο Βλαντίμρι Μονομάχ, μήκους 170 μέτρων -ένα από τα τέσσερα νεότερα υποβρύχια κατηγορίας Borei της Ρωσίας- έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 16 πυραύλους Bulava, εκτός από τορπίλες και πυραύλους Onyx και Kalibr.

Το πέμπτο υποβρύχιο που ονομάζεται Κνίαζ Όλεγκ (Knyaz Oleg), πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές και μπορεί να ενταχθεί στο ρωσικό ναυτικό εντός του επόμενου έτους ή στα επόμενα δύο έτη. Υπό κατασκευή βρίσκονται τρία ακόμη υποβρύχια κατηγορίας Borei.

Sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube