REAL TIME |

Weather Icon
Αζερμπαϊτζάν , Κύπρος , Τουρκία 14 Δεκεμβρίου 2020

Διστάζει το Αζερμπαϊτζάν να προσκαλέσει τον Ερσίν Τατάρ

Διστάζει το Αζερμπαϊτζάν να προσκαλέσει τον Ερσίν Τατάρ

Ο λεγόμενος «αντιπρόεδρος της βουλής», του ψευδοκράτους, Ζορλού Τορέ, είχε συνάντηση με Αζέρους που ζουν στα κατεχόμενα

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası γράφει σήμερα ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει τελεσίδικη πρόσκληση προς τον ίδιο για να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.

«Είχαμε κάποιες επαφές με το Αζερμπαϊτζάν. Μπορεί να έχει υπάρξει ή θα υπάρξει και μια πρωτοβουλία της Τουρκίας. Όμως, δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη ημερομηνία και τελεσίδικη πρόσκληση», είπε αναφερόμενος στο θέμα ο Ερσίν Τατάρ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το Αχερμπαϊτζάν είναι έτοιμο να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος και μάλιστα αυτό θα γινόταν κατά την διάρκεια «επίσημης» επίσκεψης του Ερσίν Τατάρ στο Μπακού.

Εξάλλου δημοσίευμα στην εφημερίδα «Γκιουνές», αναφέρει ότι ο λεγόμενος «αντιπρόεδρος της βουλής», του ψευδοκράτους, Ζορλού Τορέ, είχε συνάντηση με Αζέρους που ζουν στα κατεχόμενα.

Κατά την συνάντηση, ο Τορέ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι «το Αζερμπαϊτζάν είναι το έθνος μας. Είναι κοινές οι θλίψεις και οι χαρές μας. Η απελευθέρωση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την αρμενική κατοχή δημιούργησε μια εορταστική ατμόσφαιρα στην ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος) καθώς και στον τουρκικό κόσμο». Ο Τορέ είπε επίσης πως θέλει να επισκεφτεί το Αζερμπαϊτζάν το συντομότερο δυνατό.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube