Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 29 Δεκεμβρίου 2020

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ασπροπύργου: “Είμαστε Έλληνες και όχι άτομα ρωσικής καταγωγής”

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ασπροπύργου: “Είμαστε Έλληνες και όχι άτομα ρωσικής καταγωγής”
(Φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου»)
Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Το Βήμα εκφράζει με επιστολή του προς τον δήμαρχο Ασπροπύργου και τη δημοτική Αρχή ο τοπικός Σύλλογος Ποντίων «Οι Ακρίτες του Πόντου». Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και αφορούσε το lockdown στη Δυτική Αττική, υπάρχει αναφορά σε «άτομα ρωσικής καταγωγής» που κατοικούν στον Ασπρόπυργο, και τα οποία, μαζί με τους Ρομά, ευθύνονταν για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Μάλιστα, η εκτίμηση αυτή αποδίδεται σε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η περιγραφή, όπως επισημαίνει το σωματείο, είναι καταφανώς ψευδής, σπέρνει τη διχόνοια στην τοπική κοινωνία και καλλιεργεί το ρατσισμό, καθώς στη βορειοδυτική πλευρά του δήμου κατοικούν άτομα ποντιακής καταγωγής, παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Αυτό που ζητείται από τον δήμαρχο –με τον οποίο υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία– είναι να πάρει θέση. Επίσης, στην επιστολή τίθεται το ερώτημα ποιο είναι το στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έκανε τη σχετική δήλωση, αλλά και ποιους αποκαλεί «ρωσικής καταγωγής».

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή που εστάλη στις 28 Δεκεμβρίου.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube