Weather Icon
Τουρισμός 3 Δεκεμβρίου 2020

Χρήστος Ζευκλής, δήμαρχος Βοΐου: Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το Βόιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Χρήστος Ζευκλής, δήμαρχος Βοΐου: Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το Βόιο στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Η κομβικότητα του σημείου κι αυτό που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος εφόσον θα επισκεφθεί το Βόιο, τον κάνουν έναν πάρα πολύ καλό προορισμό
Για τις προσπάθειες που κάνει η δημοτική Αρχή να αναδείξει περαιτέρω το Βόιο, αλλά και για τα έθιμα που διατηρούνται στην περιοχή και κρατούν αναλλοίωτη την πολιτιστική κληρονομιά της, μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Χρήστος Ζευκλής, δήμαρχος Βοΐου της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
«Ο Ε65 μας κάνει ένα από τα πιο κομβικά σημεία της βόρειας Ελλάδος. Η κομβικότητα του σημείου κι αυτό που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος εφόσον θα επισκεφθεί το Βόιο, τον κάνουν έναν πάρα πολύ καλό προορισμό για να ανακαλύψει, πέρα από τα αρχοντικά, κτίρια τα οποία χτίστηκαν από μεγαλέμπορους του παρελθόντος, μοναδικά σε διακόσμηση, να ανακαλύψει τα Μαστοροχώρια, τα οποία είναι ατόφια, πέτρινα χωριά τα οποία έχουν μείνει στον προηγούμενο αιώνα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Βοΐου.
«Υποδομές φιλοξενίας υπάρχουν και δημιουργούνται κι άλλες κι αυτό είναι καλό τον καιρό που διανύουμε. Εδώ θα ανακαλύψει κανείς πλειάδα εκκλησιών, αλλά και 5 πάρα πολύ όμορφα μοναστήρια. Αυτή τη στιγμή, αυτό που εμείς προωθούμε και θέλουμε να κάνουμε είναι όλα αυτά πια να τα κάνουμε γνωστά σε όλους, γιατί εδώ οι άνθρωποι, ως μονοκαλλιέργεια, έχουν ασχοληθεί αρκετά με τη γούνα και τον πρωτογενή τομέα. Βέβαια η μη ενασχόληση τα άφησε αναλλοίωτα, ώστε να γίνονται ακόμα πιο όμορφα, γιατί αυτό που νομίζω ότι ψάχνει ένας σύγχρονος τουρίστας είναι να επισκεφθεί κάποια μέρη που έχουν μια διαφορετική μοναδικότητα», συμπληρώνει ο Χρήστος Ζευκλής.
Και καταλήγει: «Ήρθε ο καιρός, λοιπόν, μια πολύ όμορφη, για εμάς ίσως η ομορφότερη, γωνιά της Ελλάδας όσον αφορά την ηπειρωτική Ελλάδα να ανοίξει τις πόρτες της και να γίνει γνωστή στον υπόλοιπο ελληνισμό και στο εξωτερικό».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88354

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube