Weather Icon
Μυστικές Υπηρεσίες , Τουρκία 12 Δεκεμβρίου 2020

Χειροπέδες σε δύο Έλληνες για κατασκοπεία: Εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο ο ένας – Παρακολουθούσαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία

Χειροπέδες σε δύο Έλληνες για κατασκοπεία: Εργαζόμενος στο τουρκικό προξενείο ο ένας – Παρακολουθούσαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία

Με τη βοήθεια της Ε.Υ.Π και την ασφάλεια Ρόδου, η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στη σύλληψη δύο Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία. Οι δύο άνδρες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν ελληνικά πολεμικά πλοία και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος στο επιβατικό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, κατέγραφε σε βίντεο την κίνηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια έστελνε το υλικό στον συνεργάτη του, ο οποίος εργαζόταν στο Προξενίο της Τουρκίας στη Ρόδο.

Μάλιστα, ο δεύτερος δεν πρόκειται για ένας απλός εργαζόμενος, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για τον γραμματέα του τουρκικού προξενίου στη Ρόδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο είναι Έλληνες μουσουλμάνοι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωησ της ΕΛ.ΑΣ: «Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Εκ των ανωτέρω, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο έτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube