REAL TIME |

Weather Icon
Cyberwar , Κύπρος 13 Δεκεμβρίου 2020

Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας Κύπρου: Συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο για θωράκιση του κυπριακού κυβερνοχώρου

Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας Κύπρου: Συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο για θωράκιση του κυπριακού κυβερνοχώρου

Η ΑΨΑ έχει ορίσει αντιπροσώπους στο νέο δίκτυο συντονισμού για αντιμετώπιση κρίσεων κυβερνοασφάλειας (CyCLONe – Cyber Crisis Liaison Officers Network), σκοπός του οποίου είναι η αποτελεσματική και γρήγορη ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μεγάλων διασυνοριακών περιστατικών ή κρίσεων κυβερνοασφάλειας σε εθνικό ή Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα πλαίσια της υλοποίησης της Σύστασης (ΕΕ) 2017/1584 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συντονισμένη αντιμετώπιση περιστατικών και κρίσεων μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο, η ΑΨΑ συμμετέχει ενεργά στις εργασίες υλοποίησης της Σύστασης.  

Σύμφωνα με την αμυντική ιστοσελίδα «Defence Redefined», η ΑΨΑ έχει ορίσει αντιπροσώπους στο νέο δίκτυο συντονισμού για αντιμετώπιση κρίσεων κυβερνοασφάλειας (CyCLONe – Cyber Crisis Liaison Officers Network), σκοπός του οποίου είναι η αποτελεσματική και γρήγορη ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μεγάλων διασυνοριακών περιστατικών ή κρίσεων κυβερνοασφάλειας σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το εν λόγω δίκτυο δημιουργεί διασυνδέσεις μεταξύ του τεχνικού επιπέδου ανταπόκρισης (Εθνικό CSIRT-CY) και των στρατηγικών / πολιτικών επιπέδων ανταπόκρισης (Υπουργικές Επιτροπές), αναλόγως της έκτασης και σοβαρότητας του οποιουδήποτε περιστατικού ή κρίσης, για αποτελεσματική διαχείριση και επαναφορά σε κανονικά επίπεδα λειτουργίας.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ΑΨΑ συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή άσκηση Blue OLEx 2020, η οποία διεκπεραιώθηκε την Σεπτέμβριο 2020, καθώς και σε συντονιστική συνάντηση των CyCLOs (Cyber Crisis Liaison Officers) στις 2/12/20.

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube