REAL TIME |

Weather Icon

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το τουρκικό κράτος πιάστηκε να στέλνει και πάλι όπλα σε πυρήνες του ISIS (VIDEO)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το τουρκικό κράτος πιάστηκε να στέλνει και πάλι όπλα σε πυρήνες του ISIS (VIDEO)

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αποκάλυψαν μια επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών για τη διοχέτευση όπλων σε πυρήνες του ISIS στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) στις 22 Δεκεμβρίου.

Μια πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας του SDF, γνωστή ως Asayish, είπε στον κουρδικό-συριακό οργανισμό ότι μια αποστολή όπλων που έστειλε η Τουρκία σε πυρήνες του ISIS είχε πρόσφατα καταστραφεί στη Ράκκα.

Το φορτίο ήταν κρυμμένο σε ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε τουρκικό πυρήνα της ΜΙΤ στην περιοχή al-Mushalib στην πόλη Raqqa. Οι ειδικές δυνάμεις της Asayish κατέλαβαν τα όπλα σε μια «επιχείρηση έρευνας», σύμφωνα με την πηγή του ANHA

Η αποστολή όπλων περιελάμβανε δεκαεπτά τουφέκια FN FAL βελγικής κατασκευής και τρία τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή Steyr SSG 69 της Αυστρίας.

Η πηγή ανέφερε ότι τα όπλα που έστειλε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) προορίζονταν να δοθούν σε πυρήνες του ISIS στη Raqqa καθώς και στο Deir Ezzor.

«Τα όπλα που παρέχονται στους πυρήνες ISIS που είναι εν υπνώσει, είναι όπλα του ΝΑΤΟ, τα περισσότερα από αυτά είναι αμερικάνικης προέλευσης από την Τουρκία», ανέφερε η πηγή από την ANHA.

“Το τουρκικό κράτος επιδιώκει να αναζωογονήσει ξανά τους μισθοφόρους του ISIS στην περιοχή και να τους χρησιμοποιήσει για να πολεμήσει το SDF για να δημιουργήσει χάος στην περιοχή.”

Τον Απρίλιο, ο al-Quds al-Arabi αποκάλυψε σε μια έκθεση που έλεγε ότι η Τουρκία διευκολύνει τις δραστηριότητες του ISIS στη βόρεια Ράκκα. Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να σχεδίασε επιθέσεις εναντίον του SDF χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τρομοκρατική ομάδα.

Ενώ αυτοί οι ισχυρισμοί είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθευτούν, οι τουρκικοί δεσμοί με το ISIS τεκμηριώθηκαν επανειλημμένα στο παρελθόν. Η Τουρκία ήταν ο κόμβος του παράνομου εμπορίου πετρελαίου της τρομοκρατικής ομάδας μετά το 2014. Το ISIS εξήγαγε εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που έχουν κλαπεί από τη Συρία απευθείας μέσω της Τουρκίας.

Πηγή: southfront.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube