Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Κύπρος , Τουρκία 29 Δεκεμβρίου 2020

Απειλές κατά του Σενέρ Λεβέντ από το τουρκικό κράτος – Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδάκης ζητά την προστασία του από την Ε.Ε.

Απειλές κατά του Σενέρ Λεβέντ από το τουρκικό κράτος – Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδάκης ζητά την προστασία του από την Ε.Ε.

Μέτρα προστασίας του Σ. Λεβέντ ζητά από την ΕΕ ο Δ. Παπαδάκης

Μέτρα προστασίας του Σενέρ Λεβέντ απαιτεί με γραπτή του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο Σενέρ Λεβέντ, βραβευμένος το 2018, με το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη, δέχεται σοβαρές απειλές από την τουρκική κυβέρνηση και την υποτελή της διοίκηση στην κατεχόμενη Κύπρο, αφού στις 23 Δεκεμβρίου 2020 κλήθηκε να παραστεί σε «δικαστήριο», για μια υπόθεση που καταχωρήθηκε το 2019, στο Ποινικό Πρωτοδικείο της Άγκυρας.

Ο Ευρωβουλευτής, στην γραπτή ερώτηση που έχει καταθέσει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει ότι, οι κατηγορίες εναντίον του Σ. Λεβέντ, όπου προνοούν φυλάκιση από ένα μέχρι και τέσσερα έτη, απορρέουν από τρία άρθρα του, που έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Αφρίκα». Και οι τρεις αγωγές, καταχωρήθηκαν με την κατηγορία της προσβολής κατά του Ερντογάν.

Ο Δ. Παπαδάκης, λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού εναντίον του Σενέρ Λεβέντ, όπως και το δικαίωμα, όλων των πολιτών, στην ελευθερία της άποψης και της έκφρασης, κατέθεσε τα πιο κάτω ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Είναι ενήμερη για τα γεγονότα;

– Τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει, για να προστατεύσει ένα Ευρωπαίο πολίτη, στον οποίο, μάλιστα, απονεμήθηκε το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη;

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube