Weather Icon

Ανώτερη τουρκική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό για συνομιλίες με την κυβέρνηση Άσαντ

Ανώτερη τουρκική αντιπροσωπεία στη Δαμασκό για συνομιλίες με την κυβέρνηση Άσαντ

Μια ανώτερη αντιπροσωπεία από την πρωτεύουσα της Τουρκίας φέρεται να πήγε στη Δαμασκό, όπου πραγματοποιεί συνομιλίες με τη συριακή κυβέρνηση. Έγινε γνωστό ότι αυτή η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τη δήλωση του Προέδρου και του Προέδρου του AKP Tayyip Erdogan ότι “σκοπεύουμε να λύσουμε τα προβλήματα με τη Συρία μέσω διαλόγου”.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις που έλαβε το Xeber 24 από το News24, η ομάδα, που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών και στρατιωτικούς, ξεκίνησε συνομιλίες με εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης υπό τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Πάντως, μια πηγή που θέλησε να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά της, είπε ότι ακόμη και σε στιγμές κρίσης οι επαφές μεταξύ Συρίας και Τουρκίας δεν διεκόπησαν ποτέ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι συνομιλίες, οι οποίες ξεκίνησαν υπό τη μεσολάβηση της Ρωσίας, θα ανακοινωθούν σύντομα και από τις δύο χώρες.

Η συριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι αν πρόκειται για τα συμφέροντα και την ασφάλεια της χώρας, είναι έτοιμη να αρχίσει διάλογο όλους, με την Τουρκία, το Ιράκ και το Ιράν.

Πάντως δεν δόθηκαν πληροφορίες για το τι συζητήθηκε κατά τις συνομιλίες στη Δαμασκό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν δημοσίευσε ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter στις 19 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι είναι ανοιχτοί σε διάλογο για όλα τα θέματα.

Εξυπακούεται ότι οι κινήσεις αυτές και η πρόθεση της Συρίας να συνομιλήσει με Τουρκία – Ιράκ – Ιράν, σχετίζονται με το Κουρδικό, την ανάδειξη του οποίου δεν επιθυμεί κανένα από τα τρία κράτη.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geçmişi olan köklü ve kadim bir devlettir. Hiçbir komplekse kapılmadan, içinden geçtiğimiz tüm süreçleri vakur ve olgun şekilde yürütmekte, ısrarlı provakasyonlara asla aldırış etmemekteyiz.

ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube