REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ανατροπή στη Λιβύη – Εξομαλύνονται οι σχέσεις με την Αίγυπτο

Ανατροπή στη Λιβύη – Εξομαλύνονται οι σχέσεις με την Αίγυπτο

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, συζήτησαν την εξομάλυνση των δύο χωρών

Χθες Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Mohamed Siala, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry. Συζήτησαν την κρίση της Λιβύης και τρόπους ενίσχυσης της σταθερότητας στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της GNA, Μοχάμεντ Αλ-Κιμπλάουι, δήλωσε ότι ο Σούκρι είχε επαινέσει τη φιλοξενία της Λιβύης κατά την επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας στην Τρίπολη την Κυριακή. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η επίσκεψη να είναι ένα σοβαρό βήμα στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών.

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία περιελάμβανε τον Υποδιοικητή της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και αρκετούς αξιωματούχους ασφαλείας.

Πραγματοποίησαν συνάντηση με αρκετούς αξιωματούχους της Λιβύης, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Εσωτερικών Fathi Bashagha, για να συζητήσουν κοινές προκλήσεις ασφάλειας και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

Συζήτησαν επίσης τρόπους υποστήριξης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και των πορισμάτων της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής 5 + 5. Αυτό γίνεται για να υποστηριχθούν οι διεθνείς προσπάθειες για πολιτικό διάλογο για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία υποσχέθηκε στη Λιβυκή πλευρά ότι θα ανοίξει ξανά την πρεσβεία στην Τρίπολη το συντομότερο δυνατό. Συμφώνησαν επίσης για την ανάγκη να αναπτυχθούν επείγουσες λύσεις για την επανέναρξη των πτήσεων της Λιβύης προς το Κάιρο », δήλωσε ο Al-Qiblawi.

«Οι συναντήσεις ήταν εποικοδομητικές, κατά τη διάρκεια των οποίων εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης της κοινής ασφάλειας και πληροφοριών με τρόπο που να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των δύο χωρών και της περιοχής από την απειλή της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε ο Μπασάγκα στο Twitter. Περιέγραψε επίσης ότι τις σχέσεις της Λιβύης με το Κάιρο ως «πολύ σημαντικές».

Πηγή: libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube