Weather Icon
Ελλάδα , Ινδία 6 Δεκεμβρίου 2020

Aναγκαία μετάδοση παρόμοιας τεχνογνωσίας-Η Ινδία χρησιμοποίησε επιχειρησιακά Swarm Drone

Aναγκαία μετάδοση παρόμοιας τεχνογνωσίας-Η Ινδία χρησιμοποίησε επιχειρησιακά Swarm Drone

Χωριανόπουλος Άγγελος

Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2020 μεταδίδουμε από το infognomon την ανάγκη δημιουργίας ενός άξονα ανάσχεσης του Ισλαμικού νεο-οθωμανισμού, αλλά και του Κινεζικού γεωοικονομικού επεκτατισμού στον Δακτύλιο του Ρίμλαντ. Χώρες όπως η Ελλάδα οφείλουν να δημιουργήσουν ουσιαστικές και αμοιβαίες συμμαχίες με την Ινδία με σκοπό να επιβιώσουν στο μελλοντικό διεθνές περιβάλλον, τόσο οικονομικά, όσο και εξοπλιστικά, δίνοντας έτσι έναν παραπάνω λόγο συνεργασίας στις χώρες Αγγλοσαξονικής διεθνούς αντιλήψεως για περαιτέρω συνεργασία σε όλους τους τομείς.

Η Ινδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανέπτυξε το Swarm Drone. Πριν από δύο ημέρες ο Ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει περαιτέρω παρόμοια drone. Όλοι πίστευαν ότι αυτή η τεχνολογία θα εισέλθει στην ινδική άμυνα έως το 2024 έως το 2025, αλλά ο Ινδός Επιστήμονας-Στρατιωτικός κατέστρεψαν κάθε υπόθεση και στις 6 Δεκεμβρίου, δοκίμασε επιτυχώς αυτήν την τεχνολογία.

Μέσω αυτής της χρήσης, η Ινδία έγινε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει τέτοια τεχνολογία. Η περαιτέρω αναβάθμιση θα γίνει με αργούς ρυθμούς. Με αυτήν την τεχνολογία τώρα η Ινδία μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα στον κόσμο, όπως το S-400 ή το S-500.

Τα επίσημα νέα της κυκλοφορίας μαζί με φωτογραφίες επιβεβαιώνονται από το IAF, τον επίσημο λογαριασμό στο Twitter. Παραμένει άγνωστο το πώς η Ινδία μπορεί να αναπτύξει αυτήν την τεχνολογία τόσο γρήγορα, όπου άλλες χώρες βρίσκονται ακόμη σε φάσεις ανάπτυξης και έρευνας.

Η δοκιμή της τεχνολογίας Swarm Drone είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ινδία. Τα UAV και τα μικρά αεροσκάφη μεταφέρονται μαζί σε ένα μεγάλο σμήνος μέσω της τεχνολογίας AI. Χρησιμοποιείται για ταυτόχρονες μεγάλες επιθέσεις σε εχθρικά τανκς, ICV, οχήματα μάχης πεζικού και φορτηγά φορτωμένα με στρατιώτες και πυρομαχικά, τα οποία είναι εξοπλισμένα με τέτοια αεροσκάφη, πυραύλους ή βόμβες. Τα σμήνη-drones χρησιμοποιούνται επίσης για να μπλοκάρουν τα συστήματα επικοινωνίας και τα ραντάρ του εχθρού στο πεδίο της μάχης.

Τρεις εικόνες των δοκιμών δημοσιεύτηκαν από το IAF, δείχνοντας τουλάχιστον 15 εξαγωνικά UAV που πετούν με συντονισμένο τρόπο από μια αεροπορική βάση. Ωστόσο, οι εικόνες ήταν θολές. Δεν είναι γνωστό εάν το θόλωμα έγινε σκόπιμα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά των drone.

Τι είναι το Swarm Drones;

Το Swarm drones είναι μια ιδέα όπου ένα μεγάλο σύμπλεγμα (ή πολλά σμήνη) μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) πετάγονται μαζί σε αμφισβητούμενο ή εχθρικό εναέριο χώρο, προκειμένου να συγχέεται το ραντάρ με μια μεγαλύτερη εικόνα του πραγματικού στόχου και να επιτυγχάνεται ο στόχος τους. Αυτά τα drones (ή ρομπότ) συνεργάζονται μεταξύ τους και ελέγχονται είτε χειροκίνητα είτε αυτόνομα μέσω επεξεργαστών επί του σκάφους.

Τα Swarn drone μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στους ρόλους καταστολής των εχθρικών αμυντικών συστημάτων (SEAD / DEAD), δίνοντας μια παραμορφωμένη εικόνα των  στο ραντάρ, εντοπίζοντας τις τοποθεσίες του εχθρικού ραντάρ και μεταδίδοντας αυτές τις πληροφορίες στους χειριστές τους. Όταν είναι οπλισμένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως kamikaze, επιτίθενται σε εχθρικές τοποθεσίες αεροπορικής άμυνας ή σε άλλα κρίσιμα στοιχεία υποδομής. 

Με πληροφορίες από indiamonitor, defencemagazine, eurasiantimes

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube