Weather Icon

Αλβανοί “τουρίστες” και Έλληνες “επενδυτές”…

Αλβανοί “τουρίστες” και Έλληνες “επενδυτές”…

Οι ιδιοκτήτες της γερμανικής BioNTech, Ουγούρ Σαχίν και Οζλεμ Τουρεσί,  που μαζί με την Pfizer κατάφεραν να ανακαλύψουν και να κυκλοφορήσουν το εμβόλιο για τον “κορονοϊό”, είναι παιδιά ενός Τούρκου μετανάστη ο οποίος εργαζόταν στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία.

Περιπτώσεις  σαν τις παραπάνω αν δεν ήταν πραγματικότητα θα μπορούσαν να είναι σενάριο προπαγανδιστικής διαφήμισης για τα καλά της παγκοσμιοποίησης και της μετανάστευσης.

Ούτε τα παιδιά του Τούρκου μετανάστη ούτε ο εβραίος “κτηνίατρος”, όπως αποκαλούν υποτιμητικά διάφοροι “ψεκασμένοι” του αντιεμβολιαστικού “παραληρήματος”  τον Έλληνα μάνατζερ, θα είχαν καταφέρει αυτά που κατάφεραν αν προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στην Τουρκία ή την Ελλάδα.

Η BioNTech, που ιδρύθηκε από το ζευγάρι των τουρκικής καταγωγής Γερμανών, είναι εισηγμένη στο Nasdaq και χθες είχε αξία περί τα 25  δισ. δολάρια. Όσα δισεκατομμύρια και αν έχουν κερδίσει οι ιδρυτές της εταιρείας, η γερμανική και η παγκόσμια οικονομία έχουν κερδίσει πολύ περισσότερα από την ύπαρξη και λειτουργία της.

Μόνο το γεγονός πως το “κλείδωμα” της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να τελειώσει μερικούς μήνες νωρίτερα σημαίνει τρισεκατομμύρια όφελος.

Οι επιχειρηματίες μοιάζουν με τις μέλισσες. Μπορεί ο ιδιοτελής σκοπός για τον οποίο φτερουγίζουν όλη μέρα να είναι η αποταμίευση μερικών κιλών μελιού ανά κυψέλη, ο  πλούτος όμως που παράγουν για όλους αφορά κατ’ αναλογία  χιλιάδες τόνους γεωργικής και ζωικής παραγωγής…

Πριν λίγες μέρες ο γιος ενός αλβανικής καταγωγής ΒορειοΜακεδόνα που ξεκίνησε σαν μετανάστης στη Γερμανία τη δεκαετία του ’70, μέσω του ομίλου που έχει έδρα στην Ολλανδία, έδειξε ενδιαφέρον να επενδύσει στην Ελλάδα μέσω μιας γερμανικής εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι συνήθεις “ελληνάκοι” που ως επί το πλείστον είναι κρατικοδίαιτοι “ανησύχησαν” μήπως πρόκειται για οικονομική διείσδυση με γεωπολιτικές σκοπιμότητες.

Κάποιοι άλλοι δημοσιοποίησαν τις υποψίες τους για την πιθανή πρόθεση εκμετάλλευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων από το πρόγραμμα NextGeneration.  Επί της ουσίας οι τελευταίοι ανησυχούν μήπως τα λεφτά του Γερμανού φορολογούμενου (με την έννοια της αναλογίας εισφορών στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό) επενδυθούν στην Ελλάδα σε τεχνολογία αιχμής αντί για την Τουρκία, όπου συνήθως οδεύουν…

Οι “συνήθεις ύποπτοι” της ελληνικής αριστεράς που χτίζουν ακίνητα και…”περιφέρειες” με ευρωπαϊκές  επιδοτήσεις, ανησυχούν για την εκμετάλλευση των εργαζομένων ενώ κάποιοι υπερπατριώτες  βλέπουν το ζήτημα από τη σκοπιά του πληγωμένου γονιδιακού εγωισμού…

Κατ’ αρχήν η εταιρεία θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι  τορπίλες για τα ελληνικά υποβρύχια ή πυραύλους για τα ελληνικά αεροπλάνα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχούμε μήπως υπάρξει σαμποτάζ στην αμυντική ικανότητα των γερμανικών μας υποβρυχίων που κράτησαν τον Ερντογάν στα τούρκικα παράλια.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube